“The Next Three Days”, un thriller bun cu un popcorn

Scris de

The Next Three Days” este un film despre o evadare din puscarie, obisnuita, dar salvata de jocul bun al actorilor.

Dupa o cina cu prietenii, John (Russell Crowe) si Lara (Elizabeth Banks) se intorc fericiti acasa la copilul lor, Luke (Ty Simpkins). Toata viata le este data peste cap cand politia o aresteaza pe Lara pentru crima. Desi ea spune ca e nevinovata, dovezile (amprenta pe arma crimei, sangele victimei pe haina, etc.) sunt greu de ignorat si este trimisa la inchisoare pe viata. John nu mai poate apela la justitie pentru a-si elibera sotia, asa ca decide sa insceneze o evadare. Citeste carti, cerceteaza, lipeste documente pe un zid mare, gol si chiar apeleaza si la un specialist (Liam Neeson). Cu sfaturile specialistului, scena ce ofera putina credibilitate, e gata sa actioneze.

Poate ti se pare cunoscut. Are si de ce. “The Next Three Days” este un remake al peliculei franceze  “Pour Elle”. Aceeasi poveste dar cu 30 de minute mai lunga in varianta americana. Paul Higgins, scenaristul si regizorul, ne ofera o poveste credibila, cu putine scapari, realista, cu un sfarsit ce te tine in suspans. Pana spre final filmul se misca incet si chiar te poate plictisi, dar evadarea mi-a ridicat pulsul si mi-a placut sa urmaresc planul lui John desfasurandu-se.

Se vede clar ca productia a fost construita in jurul lui Russell Crowe. El apare aproape in toate scenele, fie ca isi viziteaza sotia sau ca planuieste evadarea, Crowe e acolo. Dar asta nu este un lucru rau pentru ca se vede ca este un actor bun si reusesti sa te atasezi de John, profesorul de literatura de la facultate. Elizabeth Banks face un rol destul de reusit; desi apare putin, Olivia Wilde este o distragere frumoasa si Luke, baiatul fara personalitate, e cam enervant.

Higgins, la capitolul regie, nu ne ofera nimic iesit din comun, are cateva scene de suspans clasice, dar eficiente, insa exista si un moment destul de penibil (un accident pe autostrada).

Ma asteptam sa fie prost, insa nu este chiar asa. Poate si de asta am iesit mai bine dispus de la cinema.  Desi “ The Next Three Days” este un pic cam lung,  este destul de distractiv pentru a fi urmarit la cinema.

Poti sa vezi filmul la CinemaPro din 19 noiembrie.

Sursa: Renne
Sursa foto: Blackfilm

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.