Top 5 destinatii europene pentru iubitorii de ciocolata

Scris de

Unii cred ca este de ajuns sa calatoresti pentru a fi cu adevarat fericit, insa daca adaugi si putina ciocolata zilelor de vacanta totul devine mai dulce. Si pentru ca un singur patratel de ciocolata iti poate lumina chiar si cea mai mohorata zi, turismul ciocolatei este din ce mai dezvoltat. Peste tot in lume s-au creat muzee si locuri dedicate ciocolatei. Adevaratilor iubitori de ciocolata, CNN le-a pregatit un circuit turistic. Perugia, Bruxelles si Koln sunt trei dintre cele cinci destinatii europene pe care orice iubitor de praline, bomboane, biscuiti, torturi, creme sau alte delicatese dulci trebuie sa le viziteze.

Eurofestivalul ciocolatei si Casa de ciocolata- Perigugia, Italia

Daca mergi in Perugia, poti sarbatori traditia ciocolatei italiene intr-un mare stil. Festivalul anual al ciocolatei se desfasoara in centrul istoric al acestui oras, in perioada 14-23 octombrie. Aici turistii pot degusta paste sau salam cu ciocolata si pot admira sculpturi realizate doar din… ciocolata. Intr-o editie recenta, organizatorii festivalului au expus un iglu realizat din 8000 de kilograme de ciocolata.

Orasul italian gazduieste si firma Perugina, recunoscuta pentru ciocolata Baci, dar si fabrica si muzeul Casei de ciocolata Perugia. Vizitatorii au sansa de a devini ciocolatieri pentru o zi, prin participarea la cursurile oferite de Scoala de ciocolata.

Pentru a trai la maxim experienta in orasul Perugia, trebuie sa testati si Hotelul Ciocolatei Etruscan, care este considerat a fi primul hotel din lume dedicat ciocolatei.

Tur dedicat ciocolatei belgiene – Bruxelles, Belgia

Iubitorii de ciocolata nu trebuie sa rateze sub nicio forma acest loc. In Belgia se produc anual 172.000 de tone de ciocolata, iar tara gazduieste peste 2.000 de magazine de profil, cele mai multe dintre ele fiind localizate in Bruxelles. Turistii pot sa aleaga dintr-o multime de circuite care includ demonstratii, ateliere si degustari, toate avand ca tema si materiale de lucru, ciocolata.

Muzeul Ciocolatei din Koln, Germania

Tot ce iti trebuie (si ti-ai dori sa stii despre ciocolata) gasesti in acest muzeu, bazat pe trei tipuri de experinte unice, care au menirea sa-i bucure pe iubitorii de ciocolata:

– prima experienta presupune vizitarea unei sere, unde turistii pot admira arborii de cacao (au nevoie de umiditate si temperaturi intre 25-27 de grade Celsius), si a unei mici fabrici, unde vizitatorii pot vedea cum sunt produse batoanele si pralinele de ciocolata.

– a doua experienta presupune o incursiune in istoria ciocolatei, care a inceput in urma cu 3.000 de ani, cand civilizatiile Maya si Aztec utilizau cacao atat ca medicament, cat si ca modalitate de plata. Potrivit muzeului, ciocolata a ajuns in Europa in 1544.

– ultima experienta implica o prezentare a principalelor nume din industria ciocolatei, a unor campanii publicitare de profil, dar si vizionarea unor filme ce au ca subiect principal ciocolata.

Trenul ciocolatei din Elvetia

Branza, ciocolata si un peisaj superb – cum sa nu iubesti asa ceva?

Imbarcarea se face in Montreaux, dupa care prima oprire este in orasul Gruyeres, celebru pentru sortimentele de branza produse aici. Excursia include o vizita la una din fabricile de branza si la Castelul Gruyeres. A doua oprire este in Broc, unde turistii pot vizita fabrica de ciocolata Cailler-Nestle, si unde pot degusta sortimente de ciocolata si admira in acelasi timp Alpii. Fabrica a fost deschisa in 1989 de nepotul lui Francois-Louis Cailler, care a adus prima reteta de ciocolata in Elvetia, in 1819. Aceasta excursie de o zi este organizata pe de o parte de luni pana vineri, in iulie si august, si pe de alta parte lunea, miercurea si vinerea in iunie, septembrie si octombrie.

Barul ciocolatei Harrods din Londra

Faimosul restaurant este cunoscut drept locul unde orice dorinta a iubitorilor de ciocolata devine realitate. Acesta ii asteapta pe vizitatori cu fantani de ciocolata, o selectie de bauturi alcoolice si nealcoolice pe baza de ciocolata, precum martini cu ciocolata neagra, si un meniu ce include torturi, briose, clatite, negrese, capsuni servite in bai de ciocolata, inghetata cu topping de ciocolata fierbinte sau fondante.

Apoi, poti merge linistit sa tragi un pui de somn. O sa ai parte doar de vise dulci si frumoase!

Autor: Nicoleta Lazar

Sursa: CNN
Sursa foto: Gettyimages

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.