BCE a “salvat” Europa! Cine va salva BCE si pe cei care o conduc?

Scris de

Orice om normal ar aprecia calitatea unui medic, de exemplu, evaluand numarul de diagnostice corecte pe care acesta a reusit sa le puna si numarul de tratamente pe care a reusit sa  le aplice cu succes.

Romanul care isi duce traiul intr-o societate intoarsa pe dos are insa cu totul alte criterii. Criterii pe care le leaga doar de functia si de numarul de hartii igienice, numite diplome, pe care a reusit sa le adune orice individ in orice profesie.

Gandirea expusa nu este de fapt o gandire bolnava atunci cand este aplicata intr-o societate in care stii ca omul care a dobandit un titlu sau o functie a facut-o pe merite incontestabile. Cei ce isi duc traiul in aceasta tara ar trebui sa cunoasca insa foarte bine la aceasta ora drumul original al “succesurilor” din Romania. Ca o consecinta, oamenii ar trebui sa-si dea seama tot mai mult de faptul ca in tara noastra nu mai prea exista profesionisti, exceptiile nefacand altceva decat sa intaresca regula. Tot ce se spune ar trebui de aceea strecurat mult mai sever, de 10 ori daca se poate.

Iata insa ca din pacate, boala romaneasca pare sa se extinda. Se pare acum ca si in strainatate tot mai multe posturi imporatante sunt date unor mascarici. Unul din ei este in opinia mea chiar Jean Claud Trichet. Poate comparatia cu Romania este totusi exagerata, din moment ce acesti mascarici apar in occident exact acolo unde le este de fapt si locul, la circ.

Un astfel de circ este si BCE, o banca centrala careia eu ii urez din suflet desfiintarea. Fara circ nu poti avea nici mascarici, asa ca, fara Banca Centrala Europeana, Trichet isi vedea poate de treburi altundeva, intr-un loc in care nu ar fi putut influenta viata a milioane de oameni. Domnul Weber a renuntat la postul de viitor sef al BCE si a parasit dupa parerea mea si Bundesbank-ul, nu din cauze personale, asa cum a afirmat domnia sa in mod diplomatic, ci din cauza mascaricilor de tipul lui Trichet.

Daca vei citi articolul din Spiegel international iti vei da cu siguranta seama mult mai bine de ceea ce am vorbit.

Articolul nu face altceva decat sa scoata in evidenta toate boacanele si ilegalitatile pe care le-a facut seful BCE, incercand in acelasi timp sa demonstreze grafic cantitatea de murdarii pe care a reusit sa le acumuleze, tot domnia sa, intergrandu-le cu multa maiestrie in bilantul bancii. Cei ce au citit articole mai vechi scrise de mine despre acest subiect, isi aduc cu siguranta aminte de ceea ce spuneam atunci despre murdariile din banci. Pentru cei care au uitat eventual voi repeta: Spuneam ca un numar foarte mare de banci europene sunt falimentare.

Problema mea este probabil aceea ca eu nu am diplome si doctorate de economist, in timp ce credibilitatea unui om in acesta tara pare sa fie legata strict si tocmai de hartoagele amintite. Poti demonstra de N ori ca ai inteles lucrurile despre care vorbesti, pentru ca aici la noi omul nu-si crede inca ochilor. Acelasi om are insa o incredere oarba in urechi, mai ales atunci cand soaptele care le lovesc ii sunt pe plac, pentru ca sunt foarte dulci.

Suntem in rahat pana in gat, in timp ce “salvatorul” Trichet vrea sa ne inece de tot. Monetizarea reala a datoriilor nu este un lucru permis de legile europene, daca am inteles eu bine.

Oricum, asta conteaza mai putin. Un om ca Trichet care a incalcat mai multe puncte ale tratatului de la Maastricht ar putea sa incalce foarte bine si la fel de usor si interdictia monetizarilor. Ma tem de asemenea ca nici cel care il va urma nu va fi mai breaz! De la periferie, alcoolul dat in exces alcoolistului va ajunge incet si la inima, adica la Germania, prin vasele coronare, Franta, un lucru firesc si logic de fapt, dupa parerea mea umila de nescolit in ale economiei.

Am vorbit cel putin de vreo cateva ori despre acest pericol in postari precedente. Precum si despre postura de martir platitor si jupuit in care va fi pus poporul german. Pentru cei ce au urechi pentru balivernele lui Mugurel, privind invazia de investitori, am un singur mesaj: Pe cai, tovarasi! Traiasca investitorii si hai la lupta inainte pentru salariile marite din 2012. Pentru ceilalti am o veste mai proasta: Hai sa ne scufundam bine!

PS. Daca te uiti la graficul expus de Spiegel, murdariile caror tari le vei gasi in bilanturile Bancii Centrale? A “guitatorilor”, cu Irlanda pe primul loc dupa cum se vede. Cifrele sunt din 2010! Ma intreb cum or fi aratand ele astazi? Va cobora oare cineva de pe luna sa salveze BCE?

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.