Cadoul Volkswagen pentru sarbatorile rusilor: preturi mai mari

Scris de

Putin VolkswagenDesi criza i-a obisnuit pe cumparatorii de masini cu preturile mici, Volkswagen a anuntat cresteri de preturi pentru piata rusa, incepand cu anul viitor.

Preturile autoturismelor livrate din 1 ianuarie 2010 vor fi cu 2,5% mai mari fata de cele actuale, indiferent de model, a anuntat producatorul auto intr-un comunicat. Reprezentantii companiei explica scumpirile prin actualizarea cu rata inflatiei. Ultima crestere de preturi pentru automobilele importate marca Volkswagen a avut loc in luna martie a acestui an, cand acestea au facut un salt de 7%.

Calculele agentiei de analize auto Avtostat arata ca masinile importate in Rusia s-au scumpit, in medie, cu 20% comparativ cu nivelul practicat inainte de declansarea crizei. Jucatorii din piata auto ruseasca sustin insa ca trecerea la „preturile corecte”, care sa reflecte cresterea cheltuielilor importatorilor din cauza majorarii taxelor pentru importul autoturismelor si a devalorizarii rublei, abia urmeaza. Aceasta deoarece majoritatea dealerilor nu au indraznit sa transfere toate aceste costuri asupra cumparatorilor, pentru a evita o cadere mai abrupta a pietei. La finele primelor zece luni ale anului, piata scazuse la jumatate, comparativ cu perioada precedenta din 2008.

Sursa: Vedomosti

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.