Vesti proaste pentru firmele romanesti

Scris de

somajManagerii firmelor romanesti din constructii, industrie, comert si servicii estimeaza concedieri si reduceri de activitate pentru luna noiembrie-ianuarie. Cel mai pronuntat declin il va inregistra sectorul constructiilor, in timp ce activitatile din comert si servicii vor avea o scadere moderata, arata datele publicate de Institutul National de Statistica.

Cel mai afectat sector va fi cel al constructiilor. Pe fondul scaderii productiei, mangerii se asteapta la concedieri semnificative. In urmatoarele trei luni managerii estimeaza o scadere accentuata, atat a productiei, cat si a stocului de contracte si comenzi. Tot in declin se afla si preturile din domeniul constructiilor.

In industria prelucratoare, cel mai mult vor avea de suferit angajatii din firmele cu cel putin 500 de angajati. Cele mai afectate domenii in urmatoarele trei luni ar putea fi metalurgia, fabricarea produselor de cocserie si a celor obtinute din prelucrarea titeiului.

Sectorul comertului cu amanuntul sta putin mai bine. Volumul total al vanzarilor de marfuri va avea o tendinta de relativa stabilitate. Vesti proste insa pentru angajatii din intreprinderile foarte mari din sectorul cererii de servicii. Pe fondul unei cereri scazute, firmele se vad nevoite sa renunte la angajati.

Sursa: Renne.ro

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.