A fost produs primul megawatt de energie solara din Romania

Scris de

Energia SolaraIn Romania a fost produsa in 2011 pana acum o cantitate de 1,007 MWh din surse solare, potrivit datelor Transelectrica, furnizate de REECO.

Investitorii straini incep sa apara in domeniul energiei solare din tara noastra, Electrawinds propunandu-si sa finalizeze pana la finele lui 2012 un parc solar cu o capacitate de 10 MW.

Investitia este de 30 de milioane de euro si se canalizeaza pe 4 hectare din localitatea Fierbinti, judetul Ialomita.  Primaria de acolo a concesionat terenul pentru 30 de ani.

Potrivit Strategiei Energetice a Romaniei, potentialul solar al tarii este de 1,2 TWh generati anual, adica 2,5% din consumul national actual.

Investitorii sunt atrasi de sistemul de certificate verzi prin care statul stimuleaza productia de energie din surse verzi. Potrivit legii 220/2008, un MWh produs din energie solara va primi patru certificate verzi. Legea va intra in vigoare in aceasta toamna. Certificatele pot fi tranzactionate pe bursa de energie OPCOM.

REECO, organizator international de targuri si conferinte pentru energie regenerabila in toata Europa, organizeaza  la Sala Palatului din Bucuresti, in perioada 9-11 noiembrie, cea de a III-a Conferinta Internationala – Energia Solara in Romania.

In cadrul Conferintei de Energie Solara, vor fi prezenti oameni importanti ai acestui domeniu, precum Jan Clyncke, ce va prezenta Ciclul de viata al Modulelor Fotovoltaice sau Consilierul Ministrului Agriculturii din Italia, Angelo Orsini, ce va sustine o lucrare pe tema Energia Solara – o noua oportunitate.

Vor fi prezenti la conferinta si reprezentanti din partea: Societatea Romana de Energie Solara, Universitatea Transilvania – Brasov, Universitatea “Eftimie Murgu” Resita, Comitetul National Roman al “CIGRE” si altii.

In paralel, la Sala Palatului va avea loc si al patrulea targ de energie a Romaniei, RENEXPO – SOUTH EUROPE, unde vor fi prezente diverse companii din domeniul energiei solare.

Sursa: Renne
Sursa foto: Conserve Energy

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.