Actiunile BP urca dupa zvonul preluarii de catre Exxon

Scris de

Titlurile British Petroleum (BP) au urcat ieri pe bursa, brokerii punand aprecierea pe seama discutiilor privind o posibila preluare a gigantului de catre rivalulĀ Exxon.

Actiunile au urcat cu 1,1%, ajungand la un moment dat la un maxim de 451,35 pence.

BP nu a dorit sa comenteze iar un purtator de cuvant pentru Exxon a transmis intr-un email ca nu este “practica companiei sa comenteze pe baza speculatiilor de piata, zvonurilor sau rapoartelor media”.

Titlurile BP au avut o mare cadere in vara, dupa explozia platformei din Golful Mexic, care nu a putut fi astupata decat in cateva luni. Pierderile companiei pornind de la aceasta sunt evaluate intre 20 si 40 miliarde de dolari. BP a anuntat anterior un plan de vanzari de active pentru a plati daunele.

Sursa: Reuters
Sursa foto: Daily Mail

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] presa scria ca Royal Dutch Shell a discutat in vara anului trecut posibilitatea de a face o oferta pentru BP, daca vreun rival american ar inainta si el oferta. Shell si Exxon Mobil sunt singurele companii […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.