Google blocheaza Facebook sa colecteze datele de Gmail

Scris de

G

Cheap viagra soft

oogle va incepe blocarea Facebook si a altor servicii online sa mai acceseze informatiile utilizatorilor sai, subliniind intensificarea rivalitatii dintre cei doi giganti ai internetului, scrie Reuters.

Compania nu va mai permite altor servicii sa importe automat lista de contacte din Gmail pentru scopuri proprii decat daca informatiile curg in ambele sensuri. Adica si Google sa primeasca de la Facebook lista “prietenilor”.
Gigantul a acuzat in special Facebook de sifonarea datelor utilizatorilor. Reteaua sociala are peste 500 de milioane de utilizatori dar se bazeaza pe serviciile de email precum Gmailul de la Google pentru a ajuta oamenii sa isi gaseasca prietenii care deja se afla in retea. Cand o persoana intra pe Facebook, e intrebata daca vrea sa-si importe lista de contacte.
“Am decis sa ne schimbam abordarea pentru a reflecta faptul ca utilizatorii deseori nu sunt constienti ca o data ce au importat contactele lor in site-uri precum Facebook, in mod efectiv sunt prinsi in capcana”, potrivit unui comunicat Google.

Google incearca sa isi foloseasca forta pentru a avea acces la mai multe date sociale despre comportamentul oamenilor pe Facebook. Luna trecuta reteaua sociala a semnat o intelegere cu Microsoft prin care motorul de cautare Bing va putea afisa rezultate “sociale”, respectiv pagini unde prietenii au dat “like”.
Problema e cu atat mai mare pentru Google incat oamenii au ajuns acum sa faca pe Facebook aproape tot ce fac pe diverse servicii Google: cautari pe net, trimit mailuri, compara produse.
Eric Schmidt, seful gigantului cautarii, spunea in septembrie ca societatea va adauga straturi “sociale” peste multe dintre produsele sale existente pe web in lunile urmatoare. Google se chinuie cu lumea sociala, care ameninta sa-i ia veniturile. A cumparat recent cateva companii sau a lansat servicii precum Orkut – un competitor al Facebook, cu peste 100 de milioane de utilizatori in lume, si Buzz – care se vrea concurent pentru Twitter.

Sursa: Reuters
Sursa foto: turbo.inquisitr.com

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] a blocat accesul aplicatiei rivale. Recent, gigantul serviciilor online a facut acelasi lucru cu Facebook. UPDATE: Pana la urma, dupa un restart al browserului, bookmarkurile au fost […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.