Acum sau niciodata

Scris de

Ati vazut in corespondenta secreta a domnului King ca bancile sunt insolvabile. Faptul ca nimeni nu le obliga sa-si declare bunurile mark tot market a facut ca ele sa para mult mai sanatoase decat sunt (aminteste-ti stress-testurile penibile din Europa si SUA).

Multe bunuri pa care bancile le-au declarat la pretul de cumparare s-au injumatatit in valoare, dand tocmai de aceea fiori si sudoare reci bossului bancii centrale din Anglia.

Ati observat desigur ca acesta din urma era ingrijorat de faptul ca bancile ar trebui sa deduca pieredri considerabile in cazul in care bunurile lor s-ar declara la pretul real al pietei, asta in timp ce mai marii bancilor falimentare isi imparteau nestingheriti bonusuri chiar cu bilanturile facute praf. De ce s-ar fi impacientat de fapt?

In fiecare tara exista politicieni vanduti, gata sa-si vanda proprii cetatenii fara sa clipeasca. Ai priceput acum cat de importante pot sa fie, constientizarea si nivelul de discernamant ale unui popor? In tarile in care oamenii nu si-au insusit inca un nivel necesar de discernamant si constientizare, democratia va ramane doar o definitie, incompleta si pusa doar pe hartie.

In Islanda, o tara cu cetateni treji si constienti, poporul a castigat. In toate tarile in care nivelul de constiinta a populatiei a atins macar nivelul islandez, oamenii vor castiga pana la urma. Praful il vor musca in cea mai mare parte popoarele inconstiente, ignorante, cele de tipul poporului roman.

Pe seful bancii centrale din Anglia, precum si pe ceilalti din Europa sau din SUA, ii doare asadar in spate de lume, de oameni, de suferinte, preocuparea lor principala va ramane soarta “Divinitatilor”. Supravietuirea ultimilor devine astfel o prima prioritate pentru ca politicienii fara scrupule si corupti pana in maduva oaselor se afla in scaune tot din mila “Dumnezeilor”.

Iata insa ca “Dumnezeii” au sarit peste toti caii, scotand popoarele lumii in strada. Se pare ca a sosit timpul ca acesti jupuitori sa fie opriti si, sper eu, chiar nimiciti. De buna voie ei nu se vor schimba niciodata. Mai ales nu atunci cand au in spate state si popoare, gata pregatite de catre politic, care sa le platesca aventurile financiare. In pofida celor spuse, sau, mai bine zis din cauza lor, bursa si-a vazut linistita de drum, neputand sa depasesca inca rezistenta expusa de mine.

Marii analisti economici au iesit din nou la rampa ridicandu-si prognozele pentru 2011. Alti mari analisti, staruri TV de acum,  prezic o apreciere bursiera de pana la 10-12% in 2011 si asta doar in cazul in care nu vor aparea suprize, pozitive desigur, care ar putea impinge indicii si mai departe spre nord. Eu sunt mai temperat decat acesti experti, ca de obicei, observand in acelasi timp si starea psihologica de euforie a multimii.

Uitandu-ma la grafice, vad un interval de timp pe care il consider imperativ, situat intre 18 si 21 decembrie.

Conform teoriei celor trei valuri, vad in acelasi timp si o serie de maxime de cicluri suprapuse, asta in timp ce obisnuitul raliu de craciun este pe buzele tuturor. Acum sau niciodata, o corectie semnificativa a burselor ar trebui sa inceapa chiar luni, asta din moment ce data de 18 cade exact in weekend. Mai este oare posibil un ultim salt bursier?

Posibil da, dar probabil nu prea. In caz ca va avea totusi loc, el va trebui sa fie de durata scurta si va fi inabusit in opinia mea la nivele nu prea indepartate de maximele pe care bursa le-a atins in zilele trecute. Atentie! Bursa este intotdeauna inaintea economiei. In cazul in care scenariul meu se va adeveri, va trebui sa te astepti la o deteriorare economica simtitoare. Oare ce poate insemna pentru Romania un asemenea scenariu? Pentru o tara ca a noastra care a fost  tot timpul pe minus, chiar intr-o perioda de revenire economica in celelalte tari? Eu raspuns la ultima intrebare nu va mai dau.

Intrebati-i pe Boc, Ponta, Antonescu si pe Basescu, patru oameni care le stiu pe toate si care exista pretutindeni, din Rai pana in Iad. Pe acesti oameni care vor fi votati cu schimbul indiferent de ceea ce fac.

Daca raspunsurile lor nu va plac, il putei asculta pe dl. Franks, omul care a inceput sa dea note ca la scoala politicului din Romania, ultima nota data fiind chiar una care a deschis calea acestora spre eminenta. Nici nu e de mirare! FMI este pe cale de-a coloniza Romania si stim bine ca este mult mai usor sa subjugi un popor prostit, ametit si ascultator. Optez asadar pentru o colonizare facuta de straini, pentru ca, in opinia mea, este mult mai dureros cazul in care esti colonizat de catre oameni care provin din prorpiul tau popor. Tragedia colonizarii facute de autohtoni poate fi observata chiar in momentul de fata de catre toti cei care au ochi sa vada.

Inchei prin a va ura sarbatori fericite si un mos darnic! Pentru economie darul pe care il va aduce mosu pare a fi o barda mare si ascutita.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.