AIG da in judecata Bank of America pentru 10 miliarde de dolari

Scris de

American International Group (AIG), candva cel mai mare asigurator al lumii, vrea sa dea in judecata Bank of America, cea mai mare banca din SUA, pentru recuperarea a mai mult de 10 miliarde de dolari din pierderile provocate de vanzarea unor obligatiuni garantate ipotecar.

AIG spune ca unitatile Merrill Lynch si Countrywide Financial au mintit despre calitatea ipotecilor care garantau respectivele produse financiare. AIG, inca detinuta de statul american, este unul din multi alti investitori care au fost pacaliti sa cumpere obligatiuni riscante in timpul bulei imobiliare.
Potrivit firmei de consultanta legala McCarthy Lawyer Links, au fost deja initiate 90 de procese, iar daunele totale cerute sunt de 197 miliarde de dolari.

AIG pregateste actiuni asemanatoare in justitie si impotriva altor mari institutii financiare, precum Goldman Sachs, JPMorgan Chase si Deutsche Bank.

Lawrence Di Rita, purtator de cuvant al Bank of America, spune ca informatiile furnizate investitorilor sofisticati au fost “indeajuns de robuste”, ca multe din pierderi au provenit din caderea pietei imobiliare si ca pierderile AIG sunt atribuibile propriilor excese si erori.
In schimb, Mark Herr, purtator de cuvant al AIG, spune ca “reprezentarile” despre produsele financiare respective au fost false si ca Bank of America trebuie trasa la raspundere.

Sursa: New York Times
Sursa foto: Benzinga

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.