Asia are mai multi milionari decat Europa

Scris de

Asia are mai multi milionari decat EuropaEconomia in Asia a crescut cu 10%, zona ajungand la 3,3 milioane de bogatasi, in timp ce Europa are 3,1 milioane de milionari in dolari, potrivit raportului anual al Merrill Lynch-Capgemini. Pe primul loc se afla America de Nord, cu 3,4 milioane de oameni bogati.

Economiile asiatice sunt intr-o crestere mult mai rapida decat cele din alte tari dezvoltate din Europa, datorita Chinei si Indiei. Se preconizeaza ca in cativa ani averea totala din Asia va depasi averea Statelor Unite si Canadei, tari in care bogatia a crescut cu 9% in 2010.

In prezent, mai mult din jumatate dintre milionarii din lume sunt in SUA, Germania si Japonia. Raportul mai arata ca numarul milionarilor la nivel global a atins 10,9 milioane, si a depasit nivelul atins inainte de instalarea crizei financiare in intreaga lume.

In plus, se pare ca milionarii din America Latina s-au descurcat mult mai bine in timpul crizei decat omologii lor din alte regiuni. Din 2007 pana in 2010 averea milionarilor din America Latina a crescut cu 18,1%, depasind astfel cresterea de 14,1% inregistratata de milionarii din regiunea Asia-Pacific.

La nivel global, femeile sunt tot mai prezente in topurile milionarilor: 27% dintre milionarii din 2010 sunt femei, in crestere fata de anul 2009, cand erau doar 24%.

Autor: Nicoleta Lazar

Sursa: Huffingtonpost
Sursa foto: ETF Trends

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.