Camioane eficiente energetic, proiectate de un supercomputer

Scris de

Departamentul Energiei din SUA a folosit cel mai puternic supercomputer din tara pentru a proiecta impreuna cu BMI Corp camioane care consuma cu 7-12% mai putin, economisind 5 miliarde de dolari cu carburantii sI ar reduce emisiile de CO2 cu 16,4 milioane de tone.

Autoritatile au folosit calculatorul din Oak Ridge National Laboratory (ORNL), numit Jaguar, pentru a realiza operatiunea. Jaguar este de 100.000 de ori mai puternic decat un laptop tipic. Masinaria a realziat un sistem care imbunatateste aerodinamica unor camioane imense cu 18 roti.
Departamentul Energiei estimeaza ca nou “camion inteligent” va fi gata in 18 luni. Initial, BMI estimase ca va lua 3 ani si jumatate pentru realizarea modelelor SmartTruck.
Nu se stie cand vor fi disponibile.

Daca toate cele 1,3 milioane de camioane din SUA ar folosi sistemul, asta ar duce la economisirea a 5,6 miliarde de litri de motorina. Ceea ce ar economisi 5 miliarde de dolari si emisii de dioxid de carbon de 16,4 milioane de tone.

Sursa: Fast Company
Sursa foto: Fast Company

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.