Cand hackerii opresc apa de la robinet

Scris de

O echipa de hackeri a distrus recent o pompa a unei companii americane de utilitati dupa ce a accesat sistemele de control SCADA folosite pentru a opera masinaria.

FBI si Departamentul pentru Securitate Interna din SUA (Department of Homeland Security- nr) investigheaza acum fapta. Potrivit cercetatorului in securitate Joe Weiss, adresele IP ale atacatorilor digitali au putut fi urmarite inapoi pana la o retea din Rusia.
Hackerii au oprit si pornit masinaria pana ce pompa de apa s-a ars. Anterior, mici modificari la sisteme fusesera descoperite inca de acum 2-3 luni.

Coincidenta sau nu, o uzina de tratare a apei a fost hackerita in august la conferinta Black Hat exact pentru a sublinia acest tip de vulnerabilitate astfel incat autoritatile sa invete sa apere mai bine marile obiective industriale.

Update: Recent hackerii au tintit o serie de combinate chimice, de companii nucleare iar la inceputul anului au furat date strategice de la gigantii petrolieri ai lumii.

Sursa: TG Daily
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.