Cat castiga BMW, Audi si Mercedes la fiecare masina vanduta

Scris de

Constructorul auto german BMW are in medie un profit de 2.300 de euro pe fiecare autoturism vandut in acest an, comparativ cu 2.346 euro la fiecare exemplar de Audi livrat sau cei 3.395 euro pentru Mercedes.

Cifrele au fost date de Ferdinand Dudenhoeffer, director al Centrului pentru Cercetari Automotive din cadrul Universitatii Duisburg-Essen.

BMW a postat o margine de profit operational de 8,1%, in urma competitorilor Mercedes (9,5%) si Audi (11%), potrivit Bloomberg.
In caz ca vi se pare ca sumele nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu marginile procentuale, trebuie sa stiti ca Mercedes isi vinde in mod traditional mai scump propriile autoturisme, in vreme ce Audi e mai eficienta deoarece imparte costurile de productie si dezvoltare cu restul grupului Volkswagen, unul dintre cele mai mari din lume. VW e la mare lupta cu Toyota pentru primul loc ca numar de masini produse.

Mercedes este, la randul sau, cel mai mare producator mondial de camioane si autobuze astfel ca aceste costuri sunt rasfirate intr-un grup, Daimler, mai mare. BMW, chiar daca este cel mai mare producator de masini de lux, este mai mic decat cei doi competitori, asa ca se afla intr-o presiune mai mare.

Tocmai de aceea BMW va incepe o “ofensiva” in perioada urmatoare, prin lansarea de modele noi.

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: www.bmwblog.com

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.