Ce detin iranienii in Romania: vodka Stalinskaya, Wembley Dry Gin si Agricover Group

Scris de

Aproximativ 2.500 de firme din Romania au capital iranian, iar in anumite sectoare acestea au o prezenta notabila, scrie Tehran Times.

Sursa citata noteaza ca la data de 31 martie 2011, Voxcapital.net raporta ca omul de afaceri iranian Kanani Jabbar detine 90% din capitalul Agricover SA. Jabbar are sI pasaport romanesc. De asemenea, Prodal ’94 este controlata de grupul iranian ICB, ace;asi grup care detine Agricover.
In mod interesant, Prodal ’94 este producatorul vodcii Stalinskaya sI a Wembley Dry Gin. Un articol din mai 2010 al PMR, o companie americano-britanica care furnizeaza date pentru investitorii din centrul sI estul Europei, nota ca Stalinskaya aconteaza 38% din piata vodcii din Romanii daca ne luam dupa valoare, in vreme ce Wembley detinea 47% din cea a ginului.

Pe langa Prodal ’94, grupul ICB contine sI firma de distributie Granddis si distileria Bere Spirt Turnu-Severin. “Toate trei companii sunt detinute in majoritate de cetateni romani cu origini iraniene”, nota PMR, citata de Tehran Times.

In 2010, comertul romano-iranian a fost de 196,4 milioane de dolari. In primele sapte luni din 2011 valoarea a ajuns la 154,1 milioane de dolari, din care exporturile romane reprezentau 122,19 milioane de dolari, in crestere cu 71%.
In 2010, valoarea importurilor din Iran a fost de 21,3 milioane de euro, fiind 0,10% din importurile totale ale tarii noastre.

Sursa: Tehran Times
Sursa foto: xtremesystems.org

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.