Ce mai face valuta comunitara. Grafice

Scris de

Grafice Nori, asupra scenariului meu euro, a asternut Bernanke destui. Valuta comunitara a plonjat sub 1,35, dupa venirea stirii pe care am comentat-o. Citind comentariul din saptamana trecuta, sper ca ati observat. Vorbeam de nori grei, dar nicidecum de schimbarea scenariului. De ce nu a reusit sa ma sperie Bernanke si pe mine ca si pe ceilalti? Doar din cauza faptului ca sunt un “tehnician”.

Bernanke poate schimba dobanzi, poate vorbi verzi si uscate, el nu poate modifica insa nivelele de cerere sau de oferta din piata. Aceste nivele sclipesc in ochiul tehnicianului versat. Atunci cand aceste nivele mai sunt si secondate de date de reactie, tehnicianul trebuie sa devina foarte atent si sa nu intre nicidecum intr-o panica prematura. Aceste lucruri de care vorbesc, vor fi descrise pe intelesul tuturor in cartea mea. Oricum, scenariul euro, descris saptamana trecuta, ramane deocamdata in picioare. Ma astept in continuare la o apreciere temporara a valutei comunitare.

In rest vedeti totul pe grafice. Ele se apropie incet dar sigur catre preturile tinta expuse, titeiul reusind deja sa-l si atinga. Paradoxal, in momentul de fata, eu vad o divergenta in formare al euro fata de celelalte grafice. Pe romaneste asta inseamna o apreciere euro, cu o miscare laterala sau chiar caderi ale celorlati membri din clan. Bias-uri: Neutru positiv pentru euro, neutru negativ pentru toate celelalte grafice. Semnalele negative nu au aparut inca la cei trei “frati” ai euro. Aceste semnale vor aparea probabil saptamana viitoare.

Leul a fost facut placinta de dolar, acesta din urma ajungand pana la 3,06. Euro s-a intarit si el. Dupa cate va amintiti eu nu ma asteptam la o extindere atat de consistenta a dolarului fata de leu, in orice caz nu in aceasta faza. Acest fapt, dovedeste inca o data ca nu sunt, din pacate, Nostradamus. Cred in continuare intr-o depreciere a dolarului fata de leu, dar ma asteptam ca acest lucru sa se intample din jurul nivelelor de cca 298-3. In carte veti invata cum sa va protejati fata de pierderi, dar si cum sa va protejati castigul in cazul in care analizele dau gres.

E vorba de marginale mici de variatie, dar care conteaza. Repet ceea ce am mai spus: a avea dreptate in 80-85% din cazuri este o prestatie. Pentru predictiile care nu se adeveresc, exista strategii de protectie, descrise pe indelete in carte mea. Inca un lucru important: nu recomand afaceri de durata scurta incepatorilor! Observati totusi ca, scenariul de durata lunga dolar-leu nu s-a schimbat. Intrevedeam dupa cate va amintiti, o urcare a dolarului pana la 3,10, primul meu pret tinta. Acelasi lucru s-a intamplat si cu scenariul de durata lunga euro. Aici vedeam o depreciere pana la intervalul 3,98-4,05.

Sursa: Renne
Sursa foto: Analizatehnica.co.nr

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. totedati says:

    păi ce alt rost ar putea avea împrumuturile de la FMI decât să călărească cât mai consistent bietul leu fără dinți!?

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.