CIT Group s-a predat

Scris de

cit groupCIT Group a cerut protectie impotriva creditorilor intr-un faliment prefabricat, astfel incat banii sa curga pentru detinatorii de obligatiuni si pentru cei 1 milion de clienti.

Prin declararea falimentului la banca de 101 ani, actionarii, inclusiv Trezoreria SUA, care a investit 2,33 miliarde de dolari in grup, nu vor mai primi nimic.
Potrivit programului de restructurare, creditorii vor prelua controlul asupra bancii dupa iesirea din faliment.
Detinatorii obligatiunilor vor primi 70 de centi la fiecare dolar in creante noi, potrivit Bloomberg.
CIT nu s-a calificat pentru o a doua infuzie de bani de la Trezorerie in iulie sau sa convinga detinatorii de obligatiuni pentru a schimba datorii de 30 de miliarde de dolari .
Holdingul a postat pierderi de 5 miliarde de dolari in ultimele 9 trimestre. Acesta este cel de-al cincilea faliment din istoria SUA dupa marimea activelor.
Subsidiarele CIT, inclusiv CIT Bank, vor functiona mai departe. Compania are 1 milion de clienti, majoritatea retaileri (300.000), precum falimentatul lant de magazine de haine Eddie Bauer Holdings.

CIT controla, la jumatatea acestui an, active in valoare totala de 71 miliarde de dolari, dar avea datorii de 64,9 miliarde de dolari.
Pe lista creditorilor se afla investitorul Carl Icahn si Goldman Sachs.

Sursa: Bloomberg

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.