Comertul online, tot mai infloritor

Scris de

Ebay si Amazon au ajuns definitiile comertului online, tot mai multi oameni folosind serviciile celor doi giganti, care inregistreaza o crestere accelerata a vanzarilor.

Ebay a raportat un profit trimestrial mai mare, din moment ce mai multi oameni au cumparat obiecte pe site-ul sau de licitatii iar sistemul PayPal de plati a fost folosit de mai multi comercianti.
Veniturile companiei au urcat cu 15,9%, pana la 2,55 miliarde de dolari, alimentata de o crestere cu 23% la PayPal si cu 12% a activitatii pe site-urile de licitatii, intrecand asteptarile Wall Street-ului de 2,48 miliarde de dolari.
Unul din cei mai sanatosi indicatori, volumul total al bunurilor vandute, fara a socoti automobilele, a urcat cu 8%, pana la 14,5 miliarde de dolari iar la finele lunii martie. Iar ebay.com avea 95,9 milioane de utilizatori, cu 5% mai mult.
Profitul net a ajuns, astfel, la 476 milioane de dolari in primele trei luni, fata de cele 398 milioane de dolari de anul trecut in aceeasi perioada, potrivit Reuters.

Amazon – vanzari duble la fiecare doi ani

In schimb, la Amazon profitul net a scazut, dar nu din cauza ca ar fi ceva in neregula cu comertul online. Megaretailerul online a anuntat ca profitul net a scazut la 201 milioane de dolari pe primele trei luni, fata de 299 milioane. De vina sunt, insa, investitiile pe care compania le face in centre de depozitare si cloud-computing, prin Amazon Web Services, care inchiriaza firmelor dornice servere web si stocare. Compania vrea sa deschida 9 centre de livrari, dupa ce a deschis alte 13 in 2010 si sa dezvolte Kindle si initiativele in domeniul filmelor ca Instant Video.
Gigantul trebuie sa investeasca pentru a tine pasul cu cererea tot mai mare. In ultimele trei luni veniturile au urcat cu 38%, pana la 9,86 miliarde de dolari.
Veniturile sale au urcat cu 40% fata de acelasi trimestru din anul anterior pentru 6 trimestre consecutive. “Reamintim investitorilor ca Amazon si-a dublat afacerile in ultimii doi ani si poate fi pe drumul de a le dubla din nou in mai putin de doi ani inainte”, potrivit unei note de miercuri a Deutsche Bank, citata de MarketWatch.

Scrisoarea anuala catre a actionari a lui Jeff Bezos, directorul executiv al societatii, a pus si ea paie pe foc: “(…) Intrati in anumite intalniri de la Amazon si veti crede momentan ca ati nimerit la o lectura din domeniul stiintelor calculatorului”.

Sursa: RENNE
Sursa foto: www.canyoumakemoneyonyoutube.com

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.