Nokia externalizeaza dezvoltarea Symbian si 3.000 de ingineri

Scris de

“Roadele” parteneriatului cu Microsoft nu s-au lasat mult asteptate: 4.000 de angajati vor fi dati afara la nivel global, din totalul de 132.400 de salariati ai grupului, iar alti 3.000 vor fi transferati la gigantul externalizarilor, Accenture.

Acestia din urma vor fi in special programatorii care se ocupa de Symbian, update-urile si aplicatiile pe aceasta platforma.
Din cei 4.000 de oameni pusi pe liber, marea majoritate provin din Finlanda, Danemarca si Marea Britanie, insa 120 de oameni vor fi si de la Cluj, unde compania va inchide un centru de dezvoltare.
Operatiunile ii vor aduce economii de 1 miliard de euro pana in 2013.

Profitul net al Nokia s-a mentinut la acelasi nivel cu cel de anul trecut pe primul trimestru, la 344 milioane de euro. Pe 2010, profitul net a fost de 1,85 miliarde de euro, insa acum cota de piata a finlandezilor a scazut la doar 29%, din cauza iPhone si a telefoanelor Android. De asemenea, producatorii chinezi ieftini, Huawei si ZTE, ii mananca din veniturile pe pietele putin dezvoltate.

Nokia a anuntat in februarie un parteneriat cu Microsoft prin care va trece la folosirea sistemului de operare Windows Phone 7.

Sursa: Wall Street Journal
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] Veteranul Anssi Vanjoki, care a parasit Nokia in 2010 dupa 20 de ani in compania finlandeza, va fi recrutat pentru a conduce Vertu, in vreme ce in privinta sistemului de operare, producatorul va schimba Symbian cu Android, scrie TechCrunch, care citeaza surse. Schimbarea poate fi citita si in urma rivalitatii dintre Vanjoki si Stephen Elop, cel care a fost ales in septembrie 2010 la conducerea Nokia dupa o cariera la Microsoft. Vanjoki declara a plecat de la Nokia deoarece nu a fost numit director general; concomitent Elop este cel care a “omorat” Symbian. […]

  2. […] imediat catre fosta sa companie, pariind tot viitorul Nokia pe Windows Phone, omorand MeeGo si Symbian si neluand in seama productia de dispozitive Android. Intre timp, Android a ajuns la aproape 80% […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.