Vertu va inlocui Symbian cu Android

Scris de

Nu a trecut mult de cand Nokia a vandut brandul de lux Vertu catre fondul de investitii EQT, ca iata si primele modificari esentiale.

Veteranul Anssi Vanjoki, care a parasit Nokia in 2010 dupa 20 de ani in compania finlandeza, va fi recrutat pentru a conduce Vertu, in vreme ce in privinta sistemului de operare, producatorul va schimba Symbian cu Android, scrie TechCrunch, care citeaza surse.
Schimbarea poate fi citita si in urma rivalitatii dintre Vanjoki si Stephen Elop, cel care a fost ales in septembrie 2010 la conducerea Nokia dupa o cariera la Microsoft. Vanjoki declara ca a plecat de la Nokia deoarece nu a fost numit director general; concomitent Elop este cel care a “omorat” Symbian.

Nokia a pastrat 10% din actiunile Vertu. Niciodata finlandezii nu au detaliat veniturile Vertu, insa EQT a anuntat ca vanzarile pe 2011 au totalizat 266 milioane de euro.
Vertu este cunoscuta pentru terminalele de lux pe care le produce, avand in componenta materiale precum titaniu, ceramica, fibra de carbon, plus obisnuitele safire si rubine.

Sursa: TechCrunch
Sursa foto: atrixshop.com

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] mare a telefoanelor cu clapeta in Asia. Totusi, daca tot e pe acelasi calapod cu Nokia Oro┬ásau Vertu, poate ca incarnarea viitoare va sosi cu 64 GB pentru stocare si o grosime mai […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.