Amazon vrea sa cumpere procesoarele OMAP de la Texas Instruments

Scris de

Texas Instruments a socat recent cu decizia de a iesi de pe piata procesoarele pentru tablete si smartphone-uri, insa asta nu va tine mult.

Site-ul israelian Calcalist scrie ca producatorul de semiconductori se afla in “negocieri avansate” cu Amazon pentru a vinde linia de procesoare OMAP centrate pe arhitectura ARM. In fapt, masura nu ar fi asa ciudata, din moment ce Amazon foloseste procesoarele Texas Instruments in tabletele sale, fiind cel mai mare client al sau, iar Jeff Bezos nu contenea sa laude recent procesoarele TI OMAP 4470, folosite in Kindle Fire HD 8.9. Amazon urmeaza calea deschisa de Apple cu integrarea pe verticala iar o achizitie a liniei de procesare ar avea sens din moment ce retailerul online vrea sa scada costurile cu materialele folosite in tabletele sale.
Reamintim, Apple a achizitionat in 2008 PA Semi, astfel ca acum isi proiecteaza singura procesoarele de iPod, iPad si iPhone. Acestea sunt ulterior realizate propriu-zis in uzinele Samsung. Pe aceeasi linie, Amazon ar putea prelua doar echipele de ingineri, fara vreo facilitate de productie.

Procesoarele Texas Instruments mai sunt folosite si in tabletele si e-readerele Barnes & Noble, tabletele BlackBerry Playbook dar si telefoanele Galaxy Nexus si o parte din oferta Motorola. Linia de procesoare era profitabila, avand o marja de circa 30% insa producatorul american vrea sa iasa de pe acest segment din cauza concurentei in crestere, urmand sa se reprofileze pe sectorul industrial.

Sursa: The Next Web
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Amazon, unul dintre principalii clienti ai Texas Instruments, vrea sa cumpere linia de procesoare OMAP….Citeste mai mult […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.