Congresmanul Ron Paul vorbeste despre “succesurile” lui Bernanke

Scris de

Ron PaulLa aceste “succesuri” ale colegului Bernanke, domnul Strauss Khan vrea sa adauge unul personal, o noua moneda, moneda FMI, desigur, SDR. S-a terminat cu dolarul! Se va face praf! S-a gasit asadar si in sfarsit criminalul crizei, mafiotul don Dollar. Jos cu el si coruptia, precum si jaful din banci va disparea. Spune cine? Bancherul Strauss Khan! Ma intreb? A auzit oare Gingis de reglementarea Glass-Steagall? Sigur ca n-a auzit pentru ca are ceara in urechi atunci cand este vorba de reglementarea bancilor mafiote.

Pentru nevorbitorii de engleza reglementarea amintita a fost introdusa in 1933. Ea stipula: o banca trebuie sa fie ori de investitie ori comerciala si nu o banca cazinou. Reglementarea a aparut dupa criza din 1929 cand bancile au facut cam ce au facut si acum: au ruinat pe cei cinstiti care aveau depozite facandu-le banii praf si pulbere. Astia de acum nu au reusit inca o performanta asemanatoare, dar, iata ca, domnului Gingis ii umbla mintea ca furnica. In 1999 reglementarea amintita s-a sters cu ajutorul sloganelor romanesti. Daca nu-i lasam pe oameni sa fure ne pleaca medicii, pardon bancherii. Cand nu-i furt, nu-i nici transparenta si pericolele ne vor paste la fiecare colt de strada, de spital si de banca.

Ca o paranteza: Ron Paul a ajuns seful unei comisii economice care se ocupa inclusiv de FED, o institutie pe care congresmanul ar vrea s-o vada desfiintata. Mosul v-a vorbit de lipsa de necesitate a bancilor centrale timp de un veac. Nu! Nu va speriati! Nu vrea sa desfinteze BNR, o institutie care sta la baza existentei statului roman. In frunte cu al sau vesnic conducator si luptator Mugurel. Pacat ca a imbatranit o leaca si a ajuns cam chior. Ce conteaza insa, din moment ce-si ridica palosul la cel mai mic zumzet de tantar inchipuit. Unde si-ar mai baga fara BNR domnul Boc si ceilalti politicieni banii imprumutati de care nu au nevoie? Cu picioarele nu vor avea probleme niciodata, pentru ca va exista intotdeauna un popor roman in care vor putea sa le bage.

Nu va faceti asadar nicio grija. Gingis, Franks, Basescu, Boc, dar si opozitia condusa de Voiculescu va stau de veghe la crestet. Eu, roman sarac, mai ca imi vine sa ma inscriu in ei toti. Nu o sa ma alegeti acum presedinte? Uite ca v-am mintit si eu o data!

PS. Treaba cu picioarele pare molipsitoare. Chiar daca nu are jargonul cuplului parlamentar Vadim- Becali, congresmanul Paul pare ca isi cam baga picioarele, in interviul de mai sus, in Bernanke si in al sau QE 2.

PPS. Pentru cei care ar avea probleme cu engleza: Paul spune ca este o deziluzie sa crezi ca un singur om, unul ca Bernanke desigur si nu unul ca Mugurel (nota subsemnatului), ar putea sa stie exact nevoile de lichiditati si nevoia nivelului dobanzilor dintr-o piata libera. In opinia congresmanului, care este de fapt identica cu cea pe care o am si eu, interferentele devin distrugatoare prin definitie, asta din moment ce o piata libera are deja din pornire regulile ei. Oricum, fiti inca o data linistiti. Isarescu va continua sa va vorbeasca de tinta de inflatie, de nivelul de dobanzi, de necesitatea pornirii creditarilor, lucruri pe care nu le-a nimerit niciodata. Nu ar fi mai bine oare daca ar incepe sa se ocupe exclusiv de viticultura? Inca un “gol” marcat perfect de catre Paul. Cand lucrurile merg bine bancile centrale par sa aiba carma in mana, incercand atunci sa culeaga laurii unei reusite rezultate exclusiv din miscarile ciclice ale pietei. Cand lucrurile merg prost ele distrug si mai mult prin interventiile facute, pentru ca sunt de fapt neputincioase. Din nou nu e vorba de Isarescu al nostru sau de BNR, intarit acum de un expert precum Olteanu PNL. Este vorba ┬áde FED. In Romania va rog sa nu va atingeti de eroii nationali! Asta chiar daca va spun baliverne in fiecare zi, de cand cu criza.

Sursa: Renne
Sursa foto: Ron Paul site

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.