Intel vrea sa-ti controlezi Mac-ul sau PC-ul din tableta MeeGo

Scris de

In ciuda faptului ca Nokia a dat bir cu fugitii de pe corabia MeeGo cu barca de salvare Windows Phone 7, Intel continua sa vasleasca la galera.

Gigantul semiconductorilor a anuntat ordinul de “full speed ahead” si planuieste lansarea primelor tablete MeeGo bazate pe microprocesoarele sale Atom in acest an, urmand ca acestea sa fie apoi acompaniate de telefoane inteligente.

Renne James, vicepresedinte Intel si director al grupului de software si servicii, a spus ca mai multe companii participa la dezvoltarea MeeGo, precum competitorii Advanced Micro Devices (AMD), Texas Instruments si ST Ericsson; operatorii Orange, Telefonica si Sprint si companii producatori de software ca Wind River sau de sisteme de operare precum Novell.

La cabina MeeGo, o tableta demonstra o aplicatie care dadea utilizatorilor acces de la distanta asupra Mac-urilor avute sau calculatoarelor cu Windows, ceea ce inseamna ca orice alta aplicatie de pe computer poate fi accesata din tableta. Demonstratia includea si Swype, un soft care tinteste tastarea mai rapida pe ecrane tactile. ExoPC a prezentat o tableta de 10 inci cu MeeGo.

Patrick Remy, vicepresedinte pentru dispozitive la Orange, spune ca sustine MeeGo deoarece industria are nevoie de un ecosistem cu adevarat liber. Aceasta este o critica voalata pentru Android, care este open source dar dezvoltarea sa e facuta de Google.

Sursa: PC World
Sursa foto: www.ehomeupgrade.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] iar platforma va putea fi folosita si pentru altfel de dispozitive. Nu se stie daca asta inseamna tablete, asa cum Intel a prezentat la CES, sau sisteme auto de infotainment, ca in anuntul oficial de […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.