Criza ne va face sa mancam insecte

Scris de

“Un Bug Mac, va rog!” “Sa fie cu mustar sau ketchup?” Acest dialog va avea loc mai curand decat credeti.

Lumea occidentala isi va schimba dieta din cauza urmatoarei faze a crizei, cresterea necontrolata a preturilor la materiile prime, care ce va scumpi alimentele. Mai precis carnea de vita si cea de porc.
Deja preturile alimentelor au depasit maximele din 2008 iar presedintele francez Nicolas Sarkozy avertiza tarile G-20 ca in curand ne-am putea confrunta cu revolte pentru mancare in statele sarace ale lumii.

Cum carnea va fi tot mai scumpa, oamenii vor incerca sa inlocuiasca ieftin aportul de proteine. “Va veni o zi cand un Big Mac va costa 120 de euro si un Bug Mac 12 euro, cand mai multi oameni vor manca insecte in loc de carne” a spus cercetatorul principal Arnold van Huis, entomolog, la Wageningen University, in Olanda.

“Cel mai bine e sa incerci”, spune el. Si a oferit audientei greieri marinati in stil tailandez si alte mancaruri ciudate. Pot fi consumate de la lacuste la viespi, termite, scarabei si chiar viermi.
Si daca tot ne-am obisnuit cu fermele de struti, ne-am putea obisnui in curand si cu cele de greieri comestibili.

….si vor arata ca friptura

Vor fi 9 miliarde de oameni pe planeta pana in 2050 iar terenurile agricole se vor situa sub o mare presiune din cauza incalzirii globale. Potrivit lui Van Huis cam 500 de tipuri de insecte sunt mancate in Mexic, 250 in Africa si 180 in China si alte parti ale Asiei, majoritatea delicatese.
Pentru cei carora ideea le provoaca repulsie exista o solutie: Universitatea Wageningen lucreaza la extragerea proteinelor din insecte pentru utilizarea in produse de alimentatie, astfel incat sa fie texturizate si sa semene a carne, cum e cu soia.

Sursa: PhysOrg
Sursa foto: Wikimedia

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.