De cat ai nevoie ca sa bati Toyota? VW spune ca de 71 miliarde de $

Scris de

Constructorul japonez Toyota este liderul autoritar al pietei auto mondiale. Germanii de la Volkswagen (VW), locul doi in lume, vor insa si ei coroana. Si-o doresc atat de tare incat au anuntat un plan de investitii enorm pentru urmatorii cinci ani: 71 de miliarde de dolari. Mai mult decat bugetul Romaniei pe doi ani. VW se asteapta ca pana in 2018 sa depaseasca Toyota atat la vanzari, cat si la profitabilitate.

Circa 38 de miliarde de dolari vor fi investiti de germani in noi modele de masini, care sa satisfaca cat mai multe gusturi si… buzunare. Alte 19,6 miliarde de dolari vor fi bagate in investitii cros-platforma. Restul banilor se vor duce pe marketing, publicitate sau vor fi folositi pentru suportarea, de exemplu, a diferentelor de curs valutar.

VW spera ca pana in 2015 sa vanda 10 milioane de masini in fiecare an. Pentru a putea atinge acest obiectiv, compania are nevoie de noi fabrici. Una va fi construita in Tennessee anul viitor iar altele doua in China.

Sursa: Autoblog
Sursa foto: Volkswagen

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.