Drumul care incarca masinile

Scris de

Acum ca am aflat ca Google testeaza masini electrice care se conduc singure, putem sta linistiti deoarece ideea se imbina perfect cu cea a drumului care incarca masinile care circula pe el.

Dupa luni de anticipare, General Electric acorda primele premii din concursul sau numit Ecomagination Challenge (Provocarea de Eco-Imaginatie -nr), care are premii totale de 200 de milioane de dolari.

Primul castigator se numeste Solar Roadways (Drumuri Solare -nr), care va primi 50.000 de dolari pentru punerea in practica a ideii. Compania nou-infiintata din Idaho are o idee revolutionara: masinile electrice sa se reincarce in timp ce merg pe drum. Ideea a primit cele mai multe voturi in concurs.

Primul prototip a fost gata in luna martie, cand a realizat Solar Road Panel, un dispozitiv rezistent la apa, translucent, care se auto-incalzeste si chiar genereaza energie deoarece are incorporate celule solare si LED-uri. Dispozitivul ar trebui apoi sa incarce vehiculele cu energie prin simplul fapt ca trec pe deasura lui, prin inductie, scrie Fast Company.

Un kilometru de astfel de material costa doar 2,75 milioane de dolari pe un sens unde sunt necesare 275 de astfel de panouri, potrivit unui calcul al GigaOM. Deci ar costa dublu daca vrem si contrasens la drum. Care oricum e mai ieftin decat o autostrada normala din beton de la noi…

Sursa: FastCompany
Sursa foto: FastCompany

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.