Europa ar putea avea energie din Sahara pana in 2015

Scris de

viagra without prescription

0″ height=”150″ />Potrivit Comisiei Europene, ar fi nevoie de a capta doar 0.3% din lumina solara ce bate asupra Saharei pentru a satisface nevoile energetice ale intregului continent european.

Astfel ca mai multe companii europene ochisera de mult timp desertul. S-a inceput deja plantarea mai multor panouri solare in desertul african, nu numai pentru a trimite energie in Europa, ci si pentru a folosi aceasta energie cu scopul de a desaliniza apa si a impaduri desertul.

Acest vis nu este deloc departe. Comisarul european pentru energie, G√ľnther Oettinger, a spus ca in maxim 5 ani, continentul va importa sute de megawati din desert.

Compania cea mai avansata in a exploata lumina desertului este Desertec Industrial Initiative, o companie germana ce spera sa asigure singura, pana in 2015, 15% din nevoile energetice ale continentului.

In acest moment, cel mai mare sistem de panouri solare se afla in sudul Spaniei, Andasol 1, sistem ce asigura energia electrica pentru 200.000 de oameni.

Sursa: The Guardian
Sursa foto: The Guardian

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.