Copilul tau mananca snack-uri? Ai grija la super-eroii de pe ambalaj!

Scris de

Un studiu al Universitatii Yale a scos la iveala faptul ca micutii nostri sunt influentati in alegerile alimentare de personajele care apar pe ambalaje. Cercetarea s-a efectuat pe un numar de 40 de copii cu varsta cuprinsa intre patru si sase ani.

Mai exact, oamenii de stiinta au schimbat ambalajul unor dulciuri, pentru a vedea reactia copiilor. Peste 50% din subiecti au declarat ca mancarea din pungile cu Shrek si Scooby Doo este mai gustoasa decat cea din pungile obisnuite. In plus, cand li s-a dat de ales, doua treimi dintre  copii au preferat snack-urile cu super-eroi celebri pe ambalaj.

De asemenea, personajele de desene animate care apar la TV influenteaza modul in care cei mici mananca. Astfel, cand Scooby Doo se indoapa cu mancare nesanatoasa in loc de legume si fructe, copii vor proceda la fel, spun cercetatorii.

In ciuda demersurilor Asociatiei Americane de Psihologie si ale altor organizatii de a elimina reclamele la mancarea pentru copii, companiile cheltuiesc anual 1,6 miliarde de dolari pentru a atrage atentia acestora.

Sursa: Taragana
Sursa foto: Daily Mail

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.