Guvernul american paraseste treptat industria auto

Scris de

masina Fiat 500Guvernul american se apropie de iesirea sa ca participant financiar din industria auto. Un exemplu este vanzarea actiunilor pe care le detinea la Chrysler catre imperiul italian Fiat.

Fiat a platit in aceasta saptamana circa 560 de milioane de dolari pentru ultimele actiuni pe care guvernul le detinea la Chrysler, conform oficialitatilor americane.

Chrysler a primit din bugetul SUA un imprumut de 12,5 miliarde de dolari din cele 80 de miliarde alocate salvarii industriei automobilistice din colapsul economic. Gigantul Fiat si-a asumat managementul Chrysler prin detinerea a 52 % din actiuni dupa ce aceasta a iesit de sub protectia legii falimentului.

Din suma imprumutata catre Chrysler, statul american si-a recuperat circa 11, 2 miliarde de dolari, conform Departamentul Trezoneriei, desi sansa ca imprumutul sa fie recuperat in totalitate este mica.

Iesita de sub riscul falimentului in iunie 2009, Chrysler a creat dupa aceasta data circa 115.000 de noi locuri de munca.

In prezent, Guvernul SUA mai detine 26% din actiunile celui mai mare producator auto american, General Motors.

Sursa: Voice of America
Sursa foto: Bloomberg

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.