Chile a intrat in alerta din cauza zapezii

Scris de

Harta regiunea Araucania, ChileOficialitatile din Chile au declarat stare de alerta in opt regiuni sudice dupa ce ninsorile abundente au izolat circa 6.500 de locuitori.

Declararea starii de catastrofa va duce la urgentarea si punerea la dispozitia celor afectati a resurselor necesare salvarii lor, in special a celor din regiunea muntilor Auracania, a declarat presedintele chilian Sebastian Pinera.

In timp ce unele tari se zbat in arsita si seceta, in Chile zapada ingroapa de cateva zile casele in straturi inalte de trei metri. Actiunile autoritatilor de a ajuta cu alimente populatia afectata de ninsori sunt  ingreunate de zapada cazuta pe caile de acces. Echipajele de salvare lucreaza la eliberarea drumurilor. Unii dintre cetateni au anuntat ca au ramas fara curent electric, altii ca nu mai au acces la caile de comunicatii iar retelele de telefonie mobila au fost afectate.

Sursa: Voice of America
Sursa foto: Mapas de Chile

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.