Guvernul italian aplica masuri de austeritate

Scris de

Mario Monti, Prim Ministrul ItalieiGuvernul italian condus de Mario Monti a propusĀ un pachet de masuri draconice menite sa preintampine socul crizei economice in bugetul Italiei. Recesiunea Italiei este adancita de previziunea sumbra a unui PIB micsoratĀ cu 0,4 % sau chiar cu 0,5 %.

Ajustarile bugetare, conform surselor din media, in jurul a 24 miliarde euro si modificarea legii pensionarii sunt punctele centrale ale discutiilor purtate la nivel guvernamental duminica. Printre masurile propuse sunt cresterea impozitului pentru bunurile imobiliare, impozitul exceptional pentru bunurile de lux si masuri pentru combaterea evaziunii fiscale. Cresterea TVA-ului cu 2 puncte procentuale de la 21% la 23 % este una dintre propunerile ce s-ar putea aplica in toamna anului viitor.

Legea pensionarii vizeaza cresterea varstei retragerii, dar si valoarea pensiei care va fi calculata la suma salariilor din intreaga cariera si nu a ultimelor incasate. Sindicatele au contestat masurile fiscale considerand ca nu au fost luate in considerare efectele sociale pe care le implica legea pensionarii.

Masurile propuse de noul guvern condus de Mario Monti si cele din iulie si septembrie propuse de guvernul Berlusconi de 60 miliarde euro sunt destinate sa ajute Italia pentru atingerea echilibrului bugetar in 2013.

Sursa: Le Parisien
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.