Uniunea bugetara e cu un pas mai aproape de realizare

Scris de

harta tarilor cu moneda EuroUE este cu un pas mai aproape de a avea o uniune bugetara pentru zona euro, a afirmat Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, in Bundestag, camera inferioara a Parlamentului german.

Preconizata uniune bugetara trebuie sa aiba reguli stricte ce urmeaza a fi respectate, a precizat Cancelarul. Propunerea va fi discutata pe 8-9 decembrie in cadrul Consiliului European de la Bruxelles. Pentru realizarea disciplinei bugetare va fi insa nevoie de schimbarea tratatelor europene. Ideea monitorizarii plafonului datoriilor europene este sustinuta asiduu de Franta, care a inaintat ideea unei guvernante economice ce va creste disciplina, dar si solidaritatea intre statele membre ale zonei euro.

Diferendele dintre Germania si Franta apar insa asupra rolului Bancii Centrale Europene. Berlinul sustine independenta BCE mai ales ca rolul sau este de a asigura stabilitatea monedei euro, Parisul sustine interventia BCE pentru a evita extinderea crizei datoriilor. Germania se opune de asemenea introducerii euro obligatiunilor care ar absoarbeĀ o parte din datoriile suverane. Insa in viziunea partii germane, euro obligatiunile sunt posibile doar dupa un proces indelungat de integrare europeana, precizeaza publicatia Le Parisien.

Sursa: Le Parisien
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.