In curand vom alimenta masinile la “benzinariile” Google

Scris de

Google a ajuns tiptil-tiptil cel mai mare operator de statii de incarcare pentru masini electrice din SUA, avand instalate aproximativ 220 de astfel de unitati iar alte 250 sunt deja comandate pentru instalare, scrie Ubergizmo, care citeaza blogul oficial al companiei.

Google vrea ca 5% din spatiile sale de parcare sa fie echipate cu incarcatoare pentru masinile electrice in viitor iar toti “googlerii”, angajatii gigantului cautarii pe internet, vor beneficiea de ele gratis. Google a lucrat cu firma Coulomb Technologies pentru a achizitiona aceste statii, care vor fi interconectate in retea si aratate pe Google Maps.

Google are deja o flota mare de autoturisme Toyota Prius, dar va cumpara si Chevrolet Volt si Nissan Leaf; in plus a anuntat ca va achizitiona si altele pe masura ce noi modele vor fi disponibile.

Flota Google, impreuna cu sistemul de naveta pe biodiesel economisesc anual 5.400 de tone de dioxid de carbon, echivalent cu eliminarea a 2.000 de masini de pe soselele lumii. E putin, dar daca toate corporatiile ar face la fel, ar fi un real progres. Daca mai punem la socoteala ca Google investeste in ferme eoliene, avem un model si pentru restul lumii…

Sursa: Ubergizmo
Sursa foto: chrisescars.com

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.