“In vino verita mens sana barosana fugitiva”

Scris de

De cand s-a apucat de viticultura domnului guvernator ii fuge mintea ca o gazela. Ultima scena pe care domnia sa incerca sa-si parcheze cu maiestrie neuronii, dupa ce si-a aruncat rand pe rand costumatiile purtate in piese de teatru expirate, pare a fi in momentul de fata una medicala.

Plasata intr-un teritoriu pe care si subsemnatul il cunoaste de la un colt la altul. Devenit asadar doctor peste noapte, din cavaler pistolar ce a fost pana acum, domnul Isarescu ne invata:

“Este exact ca la doctor, care iti spune – ia medicamentul asta, te vindeca de ficat, dar te omoara de inima”.

Stimate tovarase guvernator! Teoria enutata poate avea eventual efectele pe care le descrii in cazul strugurilor, un lucru la care sincer sa fiu eu nu ma pricep de loc. In cazul bolnavilor si in cazul unui medic competent lucrurile stau insa cu totul altfel.

In Romania exista insa si medici incompetenti, chiar foarte multi! Care ar trata un copil bolnav de ficat cu doze de medicamente echivalente necesitatilor unui cal. In acest caz lucrurile s-ar putea sfarsi intr-adevar tragic. Mai ales daca medicul va repeta aceeasi medicatie, dupa ce prima doza a bagat copilul in coma.

Daca memoria nu ma inseala doctorii de la  BNR condusi tocmai de domnia ta au avut o reteta foarte similara cu cea medicala enuntata, daca nu chiar identica. Atunci cand s-au pus pe scris tratamente pentru economia bolnava de ficat. Coma obtinuta de doctori este asadar fireasca pe undeva. “Noroc” cu copilasul comatos care nu a mai putut inghiti integral si o a doua doza din medicatia oferita.  Tocmai din aceasta cauza mai da saracutul si azi din pleoape.

Concluzie: Daca il vedeti pe Mugur in livada faceti-i cu mana. Daca il veti vedea in schimb imbracat in halat alb luati-o la talpa. Asta in cazul in care viata va este draga. Daca il vedeti iesind din sediul BNR pupati repede niste moaste si rugati-i pe sfinti sa desfinteze institutia. Ati usura astfel si viata domnului guvernator, care nu ar mai trebui sa fuga de cei care il deranjeaza mereu cu intrebari privind cursul valutar. Nu de alta dar afundat asa adanc in stiintele medicale ar putea exagera usor doza raspunsurilor.

Sursa: Renne
Sursa foto: Google Images

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.