“Indicatorul crizei” arata crestere doar in unele domenii

Scris de

Comenzile de cipuri incep sa creasca in toate zonele geografice si segmentele de piata, insa exista cu precadere cerere in sectorul auto, IT si industrie.

Daca pentru unii consumul de energie indica starea reala a economiei dincolo de alte cifre si date, peste Ocean, in SUA, comenzile de cipuri si procesoare de la Texas Instruments sunt adevaratul puls al economiei. Si nu oricare, ci de pretutindeni.

Cipurile analogice realizate de Texas Instruments se gasesc in aproape orice ne inconjoara, de la radiourile de masina la sistemele de control al rachetelor, de la telefoane la excavatoare sau lifturi. Asa ca rezultatele financiare ale companiei sunt o mana cereasca pentru a decripta cum sta in realitate economia. Comenzile producatorului au crescut pe majoritatea pietelor, insa sectorul automotive iese in evidenta ca o zona puternica, spune Tore Svanberg, analist la Stifel Nicolaus & Co.
Rich Templeton, directorul executiv al Texas Instruments, a declarat ca ciclul de productie a atins punctul cel mai jos in primul trimestru si au aparut deja semnele cresterii. Comenzile au inceput sa urce in toate regiunile geografice, inclusiv sectorul industrial, a spus el.

Procesoarele OMAP se afla in gadgeturile Motorola sau Google

Luna trecuta, pe 8 martie, compania anunta ca o parte din clienti si-au redus proiectiile de cereri pentru procesoarele OMAP, ca urmare a problemelor avute. Procesoarele in cauza se gasesc in telefoanele inteligente precum cele de la Motorola, Galaxy Nexus de la Google sau tabletele BlackBerry Playbook sau Kindle Fire. In fapt, acestea se afla si in telefoanele Nokia, exceptia celor cu Windows Phone, care sunt o afacere a Qualcomm. Producatorii de electronice au inceput sa reduca din inventar, insa, acum, clientii Texas Instruments au stopat procesul iar unii au inceput sa cumpere iar. Revenirea cresterii cererii de-a lungul regiunilor si a segmentelor de piata indica faptul ca industria e pe cale sa aibe trimestre multiple de crestere, a spus Kevin March, directorul financiar al Texas Instruments.

Profit mai mic, perspective bune

Compania a inregistrat in primul trimestru un profit net de doar 265 milioane de dolari, in scadere cu 60% fata de aceeasi perioada din urma cu un an. Vanzarile au scazut si ele cu 8%, pana la 3,12 miliarde de dolari. Cu toate acestea, rezultatele au fost mai bune decat asteptarile analistilor.
Pentru cel de-al doilea trimestru, TI se asteapta la vanzari intre 3,22 si 3,48 miliarde de dolari, ceea ce inseamna secvential o crestere de 3-12%.

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: dayerses.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.