Intra in vigoare taxa pe vanzarile online

Scris de

Incepand de vineri, Amazon.com si alti importanti retaileri vor fi obligati sa colecteze taxele pe vanzari privind achizitiile online ale clientilor sai din California. Cumparaturile pe Internet vor deveni costisitoare, conform raportului din Sacramento.

“Este o idee de bun simt introducerea acestei taxe online. Nu este corect fata de cei care isi achita catre stat impozitele”, a declarat guvernatorul Jerry Brown, care a semnat legislatia miercuri.

Noua cerinta fiscala este menita sa aduca la bugetul Guvernului peste 317 milioane dolari pe an. Atat reprezentantii Amazon Inc in Seattle, cat si Overstock in Salt Lake City le-au spus partenerilor ca ar trebui sa se mute in alt stat, in cazul in care doresc sa continue a castiga comisioane pentru clientii lor.

“Ne opunem acestui proiect de lege, deoarece este neconstitutionala si contraproductiva”, a scris pe Amazon partenerul de afaceri californian miercuri. Amazon nu a specificat ce actiuni suplimentare ar putea lua pentru a contesta legea din California.

“Aproximativ 25,000 de filiale in California, mai ales cele mari, cu multi¬†angajati, vor parasi probabil statul”, a declarat Rebecca Madigan, director executiv Performance Marketing Assn .

California este cel de-al saptea mare stat ce adopta legea de colectare a impozitelor in vanzarile pe Internet extra-stat. Illinois, Arkansas si Connecticut au actionat la inceputul acestui an, Carolina de Nord si Rhode Island in 2009, iar New York in 2008. Amazon a dat in judecata legislatia statului New York si a pierdut in Instanta.

Ken Rockwell din San Diego, proprietarul unui site web de fotografie pe care il detine de 12 ani, a declarat ca se va muta din stat. “Va fi Las Vegas, Scottsdale sau Ensenada?” a intrebat el. “Intrebarea este unde, nu daca!”

Autor: Vasiliu Maria

Sursa: LA Times
Sursa foto: LA Times

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. gazduire web says:

    Cred ca SUA are cele mai proaste legi posibile …

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.