Activitatile cotidiene va mentin in forma

Scris de

Ca sa-ti imbunatatesti conditia fizica nu trebuie sa mergi neaparat la sala. O plimbare in jurul biroului, alegerea scarilor in locul liftului sau treburile menajere de acasa te ajuta sa fii in forma, spune un nou studiu.

Activitatile de fiecare zi care te pun in miscare, fara sa fie exercitii fizice in sine, imbunatatesc sanatatea considerabil. In acest studiu, cu cat o persoana si-a petrecut mai mult timp in astfel de activitati si cu cat ele au fost mai intense, cu atat functionarea cardiorespiratorie era mai buna.

Cele mai multe beneficii sunt atribuite unor activitati fizice moderate, cum ar fi o plimbare vioaie sau urcatul scarilor, mai degraba decat activitatilor usoare, cum ar fi gatitul, dupa cum sustine specialistul in kinetoterapie Ashlee McGuire,de la Queen’s University in Canada. Cercetatorii estimeaza ca 30 de minute in plus de activitati cotidiene scad cu 15% riscul bolilor cardiovasculare.

“E incurajator sa stii ca printr-o usoara intensificare a activitatilor noastre zilnice – putina munca prin jurul casei ori drumul pana la un coleg pentru a vorbi cu el in loc sa-i trimitem un email – ne putem imbunatati cu adevarat sanatatea pe termen lung.”, spune McGuire.

Autor: Adriana Serban

Sursa: Live Science
Sursa foto: Livestrong

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.