Jefrrey Franks da sperante romanilor pentru un an mai bun

Scris de

Camera de Comert si Idustrie a RomanieiJeffrey Franks, seful delegatiei FMI pentru Romania, mentioneaza cateva evolutii observate in lupta tarii cu criza economica: indreptarea spre crestere si reducerea semnificativa a deficitului bugetar. El concluzioneaza ca riscurile de adancire a crizei in tara sunt mici.

Franks face si o comparatie intre situatia tarii noastre cu cea a unor state din zona Euro, aratand ca Romania se plaseaza in prezent mai bine decat unele dintre acestea. Mediatorul sublineaza si pasii importanti pe care Guvernul i-a realizat pentru limitarea deficitului public.

Inaintea Greciei sau a Irlandei, Romania si-a securizat pozitia printr-un pachet international de ajutor pentru a amortiza impactului crizei globale.

In urma unui imprumut contractat din aprilie 2009, Romania primeste ajutor financiar de 20 miliarde Euro ( 26, 4 miliarde dolari) cu necesitatea adoptarii unor politici de reducere a deficitului bugetar. Proiectele se indreapta spre diminuarea deficitului bugetar de la 7,1 % in 2009, la 6,8% anul in curs, urmand ca in 2011 acesta sa ajunga la 4,4%.

FMI previzioneaza o crestere economica de 1,5 % in Romania pentru 2011, dupa doi ani consecutivi de recesiune.

In prezent, datoria publica a Romaniei este de 35% din PIB, valoare considerata moderata in comparatie cu standardele UE.

Sursa: Agence France-Presse
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. Emilia!

    Ma cuprinde tristetea atunci cand il vad pe Jeffrey Franks citat.
    Este ca si cum l-ai cita pe Ciomu atunci cand este vorba de operatii.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.