Trei astronauti ai Statiei Spatiale Internationale s-au intors

Scris de

astronaut din echipajul Expedition 25, 2010Trei astronauti ai Statiei Spatiale Internationale ( SSI) s-au intors ieri intr-o capsula ruseasca, Soyuz, din misiunea Expedition 25 care a durat cinci luni si jumatate. Americanii Doug Wheelock si Shannon Walker, precum si rusul Fyodor Yurchikhin, au aterizat vineri la ora locala 10.46 am ( 11.46 ora Europei de Est) in Kazakhstan.

Ei au plecat in misiune pe 15 iunie acest an si au ajuns la SSI pe 17 iunie. Doug Wheelock a petrecut in cele doua misiuni avute pana acum 178 de zile la SSI iar Shannon Walker 163 de zile, fiind la prima sa misiune. Cosmonautul rus are insa la activ 371 de zile in total petrecute in spatiu pe durata a trei misiuni spatiale.

La SSI au ramas in continuare trei cosmonauti: Alexander Kaleri, Oleg Skripochka si Scott Kelly. Ei au ajuns acolo pe 9 octombrie, iar misiunea lor va lua sfarsit in martie anul viitor.

Astronauta Walker a tinut un blog pe toata durata sederii ei la SSI in timp ce a contribuit la monitorizarea a peste 120 de experimente ce se desfasoara la baza spatiala. Unul dintre principalele proiecte studiaza reactiile corpului uman si adaptarea lui cand se afla in spatiu.

NASA incearca lansarea navei Disovery pe 17 decembrie, ea urmand sa duca in spatiu materialele necesare proiectelor SSI.

Sursa: PC MAG
Sursa foto: PC MAG

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.