Macroconexiune

Scris de

MacroconexiuneUite si tu pe ce dau bani romanii atunci cand vor sa stie cum le va fi soarta economica in viitor! Pe revista Capital. Hai sa dichisim impreuna acest grafic. Observa, nu este expus de mine ci de insasi “faimoasa” revista, ai carei experti, de-o grozavenie rara, lucreaza cu siguranta pentru salarii.

PIB creste de la 4,1 la 7,7 in timp ce leul se apreciaza de la 3,6 la 3,5. PIB scade pe urma de la 7,6  la 6 in timp ce leul continua sa se aprecieze de la 3,5 la 3,3. PIB creste din nou de la 6 la 7,1 in timp ce leul se depreciaza de la 3,3 la 3,6. PIB scade de la 7,1 la -7,1, in timp ce leul se depreciaza de la 3,6 la 4,2. PIB creste de la -7,1 la -1,3, in timp ce leul ramane neschimbat la 4,2.

Din graficul expus, pe care l-am analizat dupa cate vezi pas cu pas, reise clar: cursul de schimb nu are de-a face absolut nimic cu evolutia economiei sau mai bine zis cu PIB-ul unei tari, in acest caz cu cel al Romaniei. Miscarile sunt fractale si ciclice asa percum am subliniat de sute de ori. Fiind convins ca pana la urma si un copil cu un IQ mediu ar putea constata acest lucru.

Graficul graieste de la sine! Se pare insa ca nu si pentru omul nostru superscolit. Unde? Stiu doar sfintii, pentru ca din cifrele pe care le-a publicat n-a inteles o iota. Fenomenul este insa bine cunoscut pe aceste meleaguri. Oameni plini de diplome si cu IQ-uri la nivele stelare fac analalize, au pareri si vor sa te convinga, jucand foarte des roluri de genii. Asta pentru ca traim asa cum ni se spune la televizor intr-o democratie, una originala asa cum si-o dorea Ion botezatorul, unde fiecare om face ceea ce il taie capul.

Ca atare, dedesubtul graficului, pe fond verde, cu litere groase, ca sa se vada bine, vei gasi scrisa si concluzia halucinanta al acestui expert: Evolutia cursului de schimb este strans legata de trendul economiei.

Culmea este ca omul mai vine si cu prognoze, din moment ce nu a fost in stare sa interpreteze corect nici macar ceea ce se stie. Totul e OK insa. Traieste si face parte din societatea multilateral dezvoltata care a inventat impozitarea hotiei.

Sursa: Renne
Sursa foto: Capital

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.