Impozitul pe hotie

Scris de

HotSe poate inventa in opinia mea intr-o singura tara din lume: Romania. Tara tuturor posibilitatilor, exceptand doar una, un trai decent.

Cu FMI ca o “sula in coaste”, cum ar zice probabil fostul nostru presedinte revolutionar Ion botezatorul, guvernul a plecat la “pescuit”.

Criza care nu este, este, si din pacate bani nu prea este, asa ca daca mai este, este la bogati. Acesti bogati sunt insa tovarasi si ca atare nu trebuie deranjati prea tare.

Faptul ca au jefuit tara, cei care au facut-o, nu e chiar o catastrofa, din moment ce averile lor ilicite ar putea fi impozitate cu 16%. In alte tari, in cele care nu pot fi numite ale tuturor posibilitatilor, dar in care exista justitie, averile ilicite se confisca, dand statului ocazia sa colecteze mult mai multi bani decat se pot colecta dintr-o taxa ilegala de prima inmatriculare a masinilor aduse din strainatate.

In tarisoara noastra insa, o asemenea masura ar rasturna parlamentul, forumul suprem in care isi duc traiul cei pasibili de confiscari. Oricum, masura este totusi un pas inainte, intr-o tara “democratica” in care fiecare face cum il taie capul. Masura suna minunat si politic, atacam bogatii. Poate pana la urma se vor intenta si procese, in care judecatorii supremi vor fi de teapa lui Elena Turcu si Mona Pivniceru. De ce nu chiar domniile lor? In cazul in care hotii nu vor putea fi nici macar impozitati doamnele judecatoare vor exclama extaziate asa cum fac de obicei: Dumnezeu a facut dreptate!

Eu, mai putin pios din fire, cred ca omul este dator sa faca dreptate prin instituirea unor legi stricte care sa fie aplicate de catre niste indivizi profesionisti si cu o morala impecabila. Asemenea legi i-ar baga la galere pe cei ce au semnat contractul cu Bechtel, precum si pe cei ce au semnat orice fel deĀ  contracte de hotie si de jaf al tarii. Parca il vad si pe Domnul mult mai delectat de o asemenea dreptate.

Sursa: Renne
Sursa foto: TopNews

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.