Masinile high tech ale momentului

Scris de

Site-ul american CNET.com a realizat o lista cu cele mai importante masini ale noului trend in care se inglobeaza cele mai noi tehnologii high tech. Sa le vedem.

chevy volt1 – Chevrolet Volt

Daca Volt va merge chiar asa cum spun reclamele, va avea un impact imens asupra pietii automotive mondiale, avand o economie excelenta de combustibil fara compromisuri asupra distantei parcurse.

High tech: masina electrica care poate merge si cu benzina pentru a-i extinde raza de actiune.

.
.

Nissan Leaf2 – Nissan Leaf

Nissan face un pas catre electrificarea automobilului, dezvoltand Leaf (“Frunza” in engleza – n.r.) pentru productia de masa de la finele lui 2010. Masina este desenata pentru a fi practica, folosita zilnic, cu scaune pentru cinci pasageri si un hatchback pentru marfa.

High tech: motorul electric ii da Frunzei o autonomie de 160 de kilometri.

.
.

Fisker Karma3 – Fisker Karma

Karma este prima masina a unei noi companii.

Este un hybrid de lux care este construit pentru a avea performante sportive si autonomie mare.

High tech: Q Drive este compus din doua motoare electrice care misca rotile din spate si un motor pe benzina adaos.

.
.

cayenne hybrid4 – Porsche Cayenne Hybrid

Este tentativa Porsche de a se alinia regulilor europene in privinta emisiilor de dioxid de carbon.

Primul hibrid marca Porsche.

High tech: un super-motor V6 de 3 litri, asistat de un motor electric de 38 kW ce produce 374 cai putere.

.
.

BMW75 – BMW ActiveHybrid 7

Similar Porsche, nava-amiral a BMW are nevoie de o reducere a emisiilor de CO2. Pe care o opereaza cu ajutorul tehnologiilor hibride. Sedanul Seriei 7 are parte de combinatia sa de putere electrica si benzina

High tech: motor turbo V8 de 4,4 litri combinat cu un motor electric, reducand consumul pana la 11,7 litri la suta de kilometri.

.
.

Lincoln MKX6 – Lincoln MKX

Vehiculul de teren al Lincoln, MKX, va primi o noua versiune in 2011. In afara de infatisare, aceasta are ultima tehnologie de amenajare a interfetei in cabina.

High tech: interfata MyLincoln Touch foloseste trei ecrane LCD pentru a furniza soferului informatii, iar Sync now va conlucra cu telefoanele inteligente.

.
.

Infiniti M567 – Infiniti M56

Infiniti, linia de lux a Nissan, va da un update modelului M in 2011, inclusiv un interior si mai bogat, precum si noi tehnologii de ajutorare a soferului.

High tech: Eco-pedala de acceleratie rezista unui picior greu si nu mareste viteza, salvand benzina, in timp ce o alta tehnologie nu va permite alunecarile de pe banda de viteza.

.
.

Audi A88 – Audi A8

Sedanul de bravada al celor de la Audi va adopta un nou stil in 2011, avand lumini pe baza tehnologiei LED in fata, insa adevaratele imbunatatiri se afla in cabina, unde suprafetele din plastic se reduc.

High tech: interfata din interior foloseste un ecran tactil iar scrisul de mana va fi recunoscut la introducerea adreselor.

.
.

Cadillac CTS DynamicDuo9 – Cadillac CTS-V Coupe

Noul corp pentru coupe-ul CTS al Cadillac va avea o forma “dramatica” si performante mari inevitabile

High tech: Dispune de unul dintre cele mai moderne sisteme de navigatie care ii permite soferului sa scape de aglomeratia de pe strazi prin detururi.

.
.

Jaguar XJ10 – Jaguar XJ

Noul XJ este o schimbare radicala a designului cu linii vechi de 40 de ani folosit de Jaguar si este in ton cu redesenarile incepute anterior pe modelele XK si XF.

High tech: un sistem de LCD-uri plus sistem audio Bowers and Wilkins.

Pret: 51.650 dolari

.
.

Mercedes SLS AMG11 – Mercedes-Benz SLS AMG

Precedenta super-masina de la Mercedes, SLR, a fost dezvoltata impreuna cu englezii de la McLaren. Noul SLS vine de la propria sa divizie de tuning a Mercedes- Benz, AMG.

High tech: Ascutit ca forma, SLS foloseste o transmisie cu dublu ambreiaj si o caroserie de fibra de carbon.

.
.

Ferrari 458 Italia12 – Ferrari 458 Italia

Inlocuitoare a lui F430 de la Ferrari, noua 458 Italia foloseste o configuratie similara, dar cu un nou design. Noul model dispune de un motor V-8 si de o transmisie cu dublu ambreiaj.

High tech: Folosindu-si experienta din Formula 1, Ferrari aduce un control mai bun al volanului dar si un LCD pe bord.

Sursa: RENNE
Sursa foto: RENNE

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] schimb, producatorii auto investesc masiv in modele electrice sau hibride. General Motors va lansa in curand Volt, care va concura cu modelul Leaf al Nissan. In […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.