Misiunea FMI revine in Romania dupa ce Parlamentul a votat bugetul

Scris de

imf_1Fondul Monetar International (FMI) va trimite o misiune in Romania intre 20 – 27 ianuarie pentru a analiza deblocarea imprumutului, a transmis un oficial al institutiei vineri. Daca Romania intruneste conditiile si isi ia angajamente ferme fata de FMI, va primi doua rate din imprumut, in valoare de 2,3 milarde de dolari. Anuntul Fondului vine dupa ce joi Parlamentul Romaniei a validat bugetul pe 2010, punand astfel capat crizei politice care a debutat la sfarsitul anului trecut.

Economia tarii noastre a fost puternic lovita de recesiune, consemnand anul trecut o scadere de circa 8%. Alaturi de FMI, Romania mai primeste bani de la Uniunea Europeana si Banca Mondiala. Pachetul de sprijin se ridica la 20 de miliarde de euro. Imprumutul a fost suspendat in octombrie 2009, dupa ce Parlamentul a acordat un vor de neincredere guvernului condus de Emil Boc.

Vladescu: vor fi taiate 100.000 de locuri de munca la stat

Sebastian Vladescu, ministrul de finante al Romaniei, a declarat din nou joi ca vor fi taiate 100.000 de locuri de munca din sectorul bugetar, pentru a fi intrunite conditiile stabilite de catre FMI pentru imprumutul extern. Vladescu nu a oferit detalii despre sectoarele in care vor fi dispnibilizati oamenii.

Sursa: Renne.ro
Sursa foto: Interfax.com.ua

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.