Nu m-am invatat minte…

Scris de

mihai-tanasescuSi l-am citat pe domnul Tanesescu ca fiind o voce treaza printre adormitii din aceasta tara. Mi-am promis de multe ori sa nu mai citez demnitari romani, pentru ca ei isi schimba fluxul gandirii la 180 grade, de la o zi la alta si cat ai clipi.

Demnitarul amintit se nelinsitea din cauza datoriilor crescande ale Romaniei. Nelinistea n-a durat insa mai mult de cateva ore. Domnul Tanasescu a tras probabil un pui de somn si s-a trezit optimist. Romanii par a fi un popor bantuit de vise frumoase. De ce sa nu le aiba si domnul Tanesescu? Domnia sa e de-al nostru. Crestere economica de 5-6 %, cresterea exporturilor, optimism romanesc, bla, bla, bla… O fi baut demnitarul din paharul plin al domnului Boc?

Mi-am pus de data asta cravata de pioner pe frunte, ca un adevarat Rambo al unei tari cu economia duduind, mi-am bagat colturile cravatei in urechi ca sa nu surzesc (s-ar putea sa mai treaca si dl. Tariceanu cu motocicleta pe langa mine) si am inceput sa cuget. Vom creste din exporturi spune domnul Tanasescu! Exporturile inseamna prin definitie vanzari pe pietele externe. Pietele externe par deocamdata in deflatie, vezi preturile consumatorilor din diferetele tari. Este adevarat, curvele si delicventele se vand inca bine. Oare o sa ajunga aceste doua marfuri de export pentru o crestere cu duduituri de 6%? Daca vom adauga duduiturile motocicletelor pe care le are domnul Tariceanu poate ca da. Pe Kenneth Rogoff, profesor la  Harvard mi se pare, sa nici nu-l mai bagati in seama. Domnia sa nu are habar de ce pot aduce curvele unei economii.

PS. Data de reactie maine 30-01-2010 pentru burse. Fiind vorba de o sambata vom muta data cu o zi inainte spre data de 29, adica azi sau pana luni, deschiederea unei noi saptamani. Dupa macel ar trebui sa vina ospatul cu dans si chichote bursiere. Vom urmari reactia indicilor. Voi reveni cu grafice ca de obicei.

Sursa: Renne.ro
Sursa foto: 2.bp.blogspot.com

Etichete: , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.