Pepsi a facut o sticla 100% din plante

Scris de

Va mai aduceti aminte razboiul dintre Coca Cola si Pepsi? Pregatiti-va pentru “razboiul sticlelor eco”.

Pepsi a prezentat marti o sticla realizata numai din materiale extrase din plante, despre care spune ca va reduce propria amprenta de carbon si ca e mai buna decat tehnologia competitorilor de la Coca Cola.

Sticla este realizata din iarba, coaja de pin, stiuleti de porumb si alte materiale. Aditional, Pepsi planuieste sa foloseasca si coji de portocale, resturi de cartofi si altele din afacerile sale cu mancare. Noile sticle arata, se simt si protejeaza bautura dinauntru exact ca actualele sticle, potrivit companiei.
PepsiCo spune ca este prima companie din lume care a realizat un PET numai din materiale bazate pe plante. Actualmente, Coca Cola produce o sticla care foloseste 30% materiale pe baza de plante.

Compania spune ca ambalarea in noile sticle va costa cam tot atat cat costa astazi. In 2012 va testa cateva sute de mii de astfel de sticle si, dupa ce va fi sigura ca va le putea produce la scara globala, va incepe sa-si converteasca toate produsele.

Sursa: PhysOrg
Sursa foto: Yahoo News

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.