Sun Microsystems intra in legenda

Scris de

Sun.com, site-ul legendarilor “gangsteri” responsabili pentru furnizarea electronicelor si infrastructurii de internet asa cum le stim azi, isi va inceta existenta la 1 iunie.

Asimilat de gigantul Oracle, Sun Microsystems a incetat sa mai fie Sun in ianuarie anul trecut iar operatiunile sale nu mai poarta logo-ul familiar. Dupa 25 de ani de existenta a sun.com, compania va renunta si la numele domeniului de internet, al 12-lea cel mai vechi site din lume. Deja de o vreme site-ul respectiv era redirectionat catre Oracle iar de la 1 iunie totul va fi de parca Sun n-a stralucit niciodata. Aparator proeminent al libertatii si sistemelor deschise, cunoscuta pentru cruciada impotriva monopolului Microsoft, Sun Microsystems a fost fondat in 24 februarie 1982 de catre On February 24, 1982 Vinod Khosla, Andy Bechtolsheimsi Scott McNealy, toti absolventi ai Stanford University. Imediat li s-a alaturat Bill Joy de la Berkeley, unul din programatorii sistemului de operare BSD. Numele sau vine de la Stanford University Network (SUN).

Ne vor ramane in urma sa Java, suita Open Office sau sistemul de operareĀ OpenSolaris. RESpecT!

 

 

Sursa: Engadget
Sursa foto: VentureBeat

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.