Reusita retetei mele in Islanda

Scris de

Am scris articole pe blogul meu si pe Renne pana ce mi-au amortit degetele, incercand sa explic pe intelesul tuturor realatia dintre cauza si efect. Ca sa fiu inteles si mai bine am dat exemple concrete spunand: nu poti trata cu succes un bolnav care a fost adus la spital cu o comotie cerebrala dandu-i inca o data in cap cu o maciuca. Ca o analogie, orice om cu scaun la cap trebuia sa inteleaga si urmatoarea afirmatie:

Nu poti trata problema provocata de excesul de credite, prin si mai multe credite. Iata ca o tara mica, in lumea cea mare, unde nivelul de perceptie a unui sofer de taxi depaseste cu mult nivelul de perceptie feudal al unui director cu 15 diplome din Romania, a inteles ecuatia.

O ecuatie pe care ar fi trebuit de fapt s-o inteleaga si o “rama”. Rama romaneasca este insa capoasa al dracului, dar mai ales mincinoasa. Un ramoi care ar fi trebuit sa inteleaga situatia cel mai bine este de fapt domnul nostru Tanasescu de la FMI. Eu sunt aproape sigur ca a si inteles-o, dar, romanas smecher fiind, asta nu-l impiedica sa-si vanda sau, mai bine zis, sa-si serveasca tara pe tava FMI-ului, bancilor. Ca tradarea politicului si a mai marilor din Romania, a acelora care au jefuit si adus tara in situatia de faliment, sa arate cat mai pompos posibil, televiziunile au iesit la rampa cu lozincile de lauda ale FMI adresate poporului roman.

Auzindu-se laudat de “prestigioasa” institutie, campioana de necontestat in hotie si subjugare, romanul cu gandirea feudala si acoperit de diplome a intrat in extaz, inclusiv cel ce-si cauta hrana zilnica pe maidane. Ce bine era daca aveam mai putini oameni cu un morman de hartii si mai multi soferi islandezi in aceasta tara. Garantez ca am avea un trai cu totul diferit, unul sanatos si bun. Un trai ca cel pe care si-l reconstruiesc din nou islandezii de la zero, dupa ce au dat un sut in dosul bancilor cazinou. Iata un articol (sursa Bloomberg) ce arata clar ca reteta mea de amator a functionat de minune in Islanda, exact asa cum ar fi functionat pretutindeni.

“The difference is that in Iceland we allowed the banks to fail,” Grimsson said in an interview with Bloomberg Television’s Mark Barton today.

Diferenta este ca Islanda a permis bancilor sa cada (sa crape nota subs.), spune presedintele Grimsson intr-un interviu la televiziunea amintita.

As a consequence, “Iceland is faring much better than anybody expected,”

O consecinta: Islanda reuseste mult mai bine decat s-ar fi asteptat oricine.

Iata ca mi-am schimbat numele in Horea ORICINE. Asta pentru ca eu m-am asteptat  si am si prezis aceste rezultate. Interesant este faptul ca in Romania, cei intervievati si cei carora li se cer solutii si pareri, sunt in continuare cei ce au dat si vor sa mai dea din nou cu maciuca in cap bolonavului, adus la spital cu comotie cerebrala. In restul lumii fii insa sigur ca nu traiesc numai rame. Adu-ti aminte cand spuneam ca oamenii nu sunt masini, dar nici rame automate. Psihologia umana se schimba in fiecare moment pentru ca indivizii dintr-o societate sunt influentabili.

La vazul succeselor islandeze, irlandezii nu vor dormi nici ei.  Eu am prezis deja ca noul guvern va fi probabil fortat de popor sa rupa intelegerea cu hotii. Exemplul islandez ar putea sa fie urmat si de altii, asta pentru ca oamenii simt, gandesc si isi schimba perceptiile in functie de situatie. Vezi si articolul din Telegraph care spune acum ceea ce spuneam eu atunci cand hotii au anuntat “salvarea” Irlandei.

Proteste, dezbateri, eventuale schimbari de curs, fac insa doar oamenii care inteleg modul de functionare a societatilor in care traiesc. Intr-o societate in care ramele decorate de Cioaba au ajuns sa ne reprezinte, nu vom putea face altceva decat sa traim jupuiti bine. Pana acum de lumbricide, de acum incolo si de FMI.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.