Reventon Roadster, ”avionul de vanatoare” al Lamborghini

Scris de

Lamborghini-Reventon_RoadsterLamborghini a prezentat luni in detaliu modelul Reventón Roadster, o decapotabila cu doua locuri, ce costa 1,1 milioane de euro fara taxe si va fi produsa in serie limitata de mai putin de 20 de exemplare. Primele exemplare urmeaza sa fie livrate in octombrie 2009.

Reventón Roadster are un motor cu doisprezece cilindri de 6,5 litri, care genereaza 670 cai putere. Poate ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe ora in numai 3,5 secunde si atinge o viteza maxima de 330 km/h. Reventón are tractiune integrala permanenta si cutie de viteze automatizata in sase trepte. Schimbarea vitezelor este comandata de sofer prin intermediul celor doua padele montate pe volan. Decapotabila este echipata cu roti de 18 toli. Anvelopele din fata au dimensiunea de 245/35, iar cele din spate de 335/30. „Reventón este automobilul suprem din istoria marcii”, spune Stephan Winkelmann, presedinte si CEO al Automobili Lamborghini.

Designerii noului model si-au gasit sursa de inspiratie in aviatie. Forma automobilului aminteste de avioanele de vanatoare. Reventón Roadster masoara 4.700 mm in lungime, are o latime de 2.058 mm si o inaltime de 1.132 mm. Automobilul are o greutate proprie de numai 1.690 kg. Asta deoarece caroseria este confectionata din elemente din fibra de carbon, cu exceptia partilor exterioare ale portierelor care sunt realizate din tabla de otel.

Sursa: Renne.ro

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.