Rusii arunca masina pe gaze naturale in lupta cu Dacia Logan

Scris de

La ce poti astepta de la o tara bogata in gaze naturale? Pai, ca masinile sa mearga tot pe gaz.

Cam asta s-a gandit si oligarhul rus Mikhail Prokhorov in februarie, cand i-a prezentat premierului Vladimir Putin proiectul unui autoturism care sa foloseasca “aurul albastru”. Zis si facut. Acum, Prokhorov lasa proletariatul sa vada opera sa la standul Yo-mobil Hybrid Pavilion din Moscova. Unde sunt trei modele prezentate.

Una este o masinuta de oras, alta este un coupe si cea de-a treia o utilitara. Automobilele vor avea sistemul rus de navigatie GLONASS, vor include cate un “telefon cu tastatura” si un sistem de informare si divertisment controlat de pe un ecran mare.

Hibridul consuma 3,5 litri la 100 de kilometri si un plin al ambelor rezervoare de benzina si gaz ii ajunge pentru 400 de kilometri. Masina cantareste circa 700 de kilograme si va avea o viteza maxima de 120 km/h. Pretul de vanzare este de 10.000 de dolari, ceea ce inseamna ca va fi cam cat un Logan. Productia va incepe la finele acestui an. In fabrica, localizata langa St. Petersburg, se vor realiza anual 10.000 de Yo-mobile.

Si uite asa monopolul Gazprom se va extinde si la masini!

Sursa: Engadget
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.