Tara cu cei mai multi milionari este…

Scris de

Singapore-tara cu cei mai multi milionariDaca ajungi in Singapore, ai sanse mai mari sa te intalnesti cu un milionar decat in orice alta parte a lumii. Elvetia, Statele Unite si Qatar sunt depasite in topul celor mai multi locuitori milionari raportat la populatia totala, de o tara asiatica.

Potrivit unui studiu realizat de Boston Consulting Group, 15,5% dintre familiile din Singapore au avut bunuri in valoare totala de peste 1 milion de dolari in 2010. Pe locul 2, la mare distanta, se afla Elvetia. Ea are mai putin de 10% dintre familii cu averi de peste un milion de dolari. Populatia din Singapore nu este doar milionara in dolari, ci este si in crestere economica. Orasul leului a avut cu o treime mai multi milionari in 2010 decat in 2009. Aceasta este cea mai rapida crestere, dintre toate tarile.

Cresterea rapida a economiei in Singapore, cu 14,7% anul trecut, si aprecierea puternica a monedei nationale, au generat un boom al numarului de milionari in acest stat. Potrivit datelor statistice, Singapore a cunoscut in 2010 o crestere puternica in domeniile serviciilor financiare, turismului si exporturilor. De asemenea, si politicile fiscale au un rol important in imbogatirea populatiei, cu ajutorul taxelor scazute, dar si a regulilor eficiente. Spre exemplu, pornirea unei afaceri in Singapore dureaza doar trei zile, comparativ cu media mondiala de 34 de zile.

Autor: Nicoleta Lazar

Sursa: CNN
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.